Bili smo na tržnicama u dva grada: Jabuke su nešto jeftinije u Osijeku, a donosimo i cijene mesa u Zagrebu

Ana Kanazir
10. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Tržnice su poznate po nešto većim cijenama, ali zato se većinom radi i o kvalitetnijim i domaćim namirnicama. Ponuda ovisi o godišnjim dobima pa se tako trenutno mogu pronaći mandarine, naranče, jabuke, ali i raštika, krumpiri i mnogo drugo povrće. Usporedili smo nekoliko cijena na tržnicama u Zagrebu i Osijeku, a razlike u iznosima su male.

povrće na tržnici

Povrće na tržnici | Foto: Mirovina.hr

Tržnice su pune šarenila, a mi vam donosimo izdvojene cijene na tržnicama, u dva grada. Najviše se nudi razno sezonsko voće i povrće koje očarava svojim bojama, a na zagrebačkoj tržnici donosimo i cijene riba i mesa.

Tržnica u Osijeku

Tržnica u Osijeku postoji od 1962. godine, a na njoj se može pronaći povrće, voće, domaći proizvodi, ali i razno cvijeće i aranžmani. Osim toga, bilo je i raznog nakita i antikvarijata. Nas su ipak zanimale cijene voća i povrća koje možete pogledati u galeriji ispod:

Dolac u Zagrebu

Na Dolcu smo pronašli slično voće i povrće, po sličnim, a u nekim slučajevima i većim cijenama. Osim toga, zavirili smo i u unutarnji dio i provjerili cijene mesa i riba. Tako ćete recimo za kilogram lignji morati izdvojiti 25 eura.

U usporedbi s Osijekom, na Dolcu su jabuke skuplje za 50 centi, dok je raštika čak i jeftinija u Zagrebu. Ostale cijene možete pogledati ispod:

Copy link
Powered by Social Snap