Običan sukob u Svetom Križu skoro završio kobno, a kod osumnjičenog 73-godišnjaka su pronašli i sablju

Ana Kanazir
13. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom zbog sumnje da je u nedjelju, 11. rujna ispred svoje kuće počinio kazneno djelo „ubojstvo“ te kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

traka policja

Foto: PU istarska

Sve je počelo nesuglasicama te njihovim rješavanjem pred kućnim pragom osumnjičenog. Nakon toga je ovaj 73-godišnjak posegnuo za nožem u namjeri da usmrti mlađeg muškarca, ali u tome nije uspio. Policija je u kući osumnjičenoga pronašla i vojno oružje.

pistolj
Što su planirali? Umirovljenik iz Zadra (68) prodavao ilegalno oružje Zagrepčanima (64, 62)

Sve se dobro završilo

Sumnja se da je u nedjelju  oko 23 sata u Svetom Križu osumnjičeni 73-godišnjak nazvao 37-godišnjaka te ga pozvao da dođe do njegove kuće da riješe nesuglasice. Nakon toga je mlađi muškarac došao na navedenu adresu, a stariji muškarac ga je posjekao, a kasnije i pokušao ubosti nožem u namjeri da ga usmrti. Ipak, oštećeni se izmaknuo i na vrijeme pobjegao s mjesta događaja.

Osumnjičenog 73- godišnjaka se tereti da je neovlašteno posjedovao oružje, čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno. Pretragom doma pronađeni su: puškostrojnica, poluautomatska puška i tri spremnika za takvu pušku, 95 komada raznog streljiva za automatsko i poluautomatsko oružje te sablja dužine oštrice 84 cm, odnosno ukupne dužine 114 cm.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap