Novogodišnje čudo: Starca pregazio vlak, a on se izvukao samo s ogrebotinama

Jasmina Grgurić Zanze
3. siječnja 2018.
Novosti
A- A+

Tijekom blagdana mediji nažalost svake godine izvještavaju i o tragedijama koje se događaju zbog pojačanog prometa, slavlja, nesmotrenosti, alkohola… Crnu kroniku tako su i ove godine ispunile loše vijesti o prometnim i drugim nesrećama, no katkad se u njezinim stupcima dogodi  i pokoje čudo.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Da su blagadni vrijeme i za pokoje čudo, a ne samo crne statistike, dokazuje i priča koja stiže iz južne Nemačke. Vijest o starcu koji je preživio nalet vlaka brojni mediji prenose od njemačke medijske agencije DPA, a informacija koja obilazi svijet uistinu je nevjerojatna.

Naime, 87-godišnji Nijemac pao je na tračnice dok je prelazio prugu, nakon čega ga je pregazio vlak. Začudo, izvukao se samo s manjim ozljedama zbog čega će o ovom događaju moći pričati unucima. Na Staru godinu navečer tračnice je krenuo prelaziti sa štapom koji mu pomaže pri kretanju, no pao je. Kako se nije mogao ustati, preostalo mu je samo gledati nalet vlaka i čekati što će se dogoditi.

Vlakovođa je ugledao starca kako leži na pruzi i odmah pritisnuo kočnicu za hitne slučajeve, izvijestila je u ponedjeljak na Novu godinu njemačka policija, no prekasno. Vlak se nije uspio zaustaviti te je prešao preko muškarca. Međutim, kada su ga izvukli, policajci i spasioci iz bavarskog grada Coburga ostali su iznenađeni ne samo što je živ, nego što je za posljedicu ove tragedije imao tek ogrebotine na rukama i glavi. Starački dom u kojem živi ovaj umirovljenik tri sata ranije prijavio je njegov nestanak, a kuda se uputio, ostaje nepoznato.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap