Nova godina na glavnim trgovima: Kako će izgledati zabava u pet najvećih hrvatskih gradova?

Josip Mihaljević
28. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Iako s godinama postaje manje važno, 1.1. točno u ponoć svake godine ljudi diljem svijeta nekontrolirano slave. Pripreme počinju prije nekoliko mjeseci, kada oni najambiciozniji i najgladniji zabave počinju s rezervacijama lokala, kuća i kojekakvih prostora, a obični smrtnici su uvijek dobrodošli na gradske trgove. Proslave na njima uglavnom prolaze u obiteljskoj atmosferi uz živu glazbu i vatromet.

nova godina

Foto: Pixabay

Hrvatski umirovljenici najvećim dijelom mogu zaboraviti na novogodišnje proslave u inozemstvu, ali to ne znači da nemaju neke svoje alternative. Mnogi će ostati kući i gledati jedan od novogodišnjih televizijskih programa, možda pozvati nekolicinu prijatelja i feštati u miru. Neki će, kao oni u Osijeku, ići na organiziranu zabavu upravo za njih, ili pak proslaviti u lokalnom ogranku Matice umirovljenika.

Kao krajnja alternativa može poslužiti i odlazak na neki od gradskih trgova, koji će na svoj način obilježiti ulazak u Novu godinu. Proslava na trgovima možda mnogima ne zvuči idealno, ali je zapravo vrlo fleksibilna. Ne morate se smrzavati satima, tako i tako unaprijed znate kada će se dogoditi glavnina “programa”. Neposredno nakon ponoći bit će velika vatrometna predstava na nebu, a prije i poslije toga zabavljat će vas živa glazba.

U nastavku donosimo kako će se Nova godina slaviti u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru.

Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić danas je objavio kako će glavni zabavljači na zagrebačkom Trgu bana Jelačića biti bend Hladno pivo. Osim njih, publiku će zabavljati i Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Kozjak.

Očekuje se i sam gradonačelnik koji će građanima čestitati i poželjeti uspješnu 2019. godinu.

Na istočnoj strani Trga za zabavu će se pobrinuti DJ-i, ali i u ostatku grada se očekuju nešto manje organizirane zabave za Silvestrovo.

Split

U Splitu će doček Nove godine biti, kao i uvijek, na Rivi. Posjetitelje će zabavljati Magazin i Jasmin Stavros. Magazin bi trebao svirati do ponoći, a nakon ponoći Jasmin Stavros.

Rijeka

I u Rijeci će se Silvestrovo slaviti na najmanje dvije lokacije.

Glavna od njih je Korzo, na kojem se svake godine okupi nekoliko tisuća ljudi. Alternativne Riječane zabavljati će grupe Nord, Fit i Whiteheads te reper Vojko V.

Na Trstatskoj gradini očeuje se dječji doček, idealan trenutak da provedete nešto vremena s unucima, ako su vam ih roditelji dali na čuvanje zbog svojih planova.

Osijek

Glavni osječki doček očekuje se na glavnom gradskom trgu Ante Starčevića. Nastupati će Igor Delač i Aura bend te TS Lege.

I u Osijeku će biti dječji doček (u podne), u Parku kralja Petra Krešimira IV.

Umirovljenici su u Osijeku već rezervirali svoju zabavu, a više o njoj možete pročitati ovdje.

Zadar

Na više lokacija u središtu grada nastupit će brojni glazbenici.

Zabava kreće već u 11 sati ujutro, kada započinje dječji doček nove godine. Na večernjem dijelu zabave nastupat će grupa Forum, Neno Belan i Fiumensi.

Na Trgu Petra Zoranića nastupat će Zoran Jelenković, Rockatansky Band, a na Forumu će zabavljati Martina Thomas & INSD Entreprise.

Zadrani vole novogodišnju feštu tako da su organizirali i zabavne sadržaje 28. prosinca – na Trgu Petra Zoranića u 21:00 nastupa grupa Pravila igre, a sutra u isto vrijeme na istoj lokaciji svirat će Gustafi.

 

Nova godina na glavnim trgovima: Kako će izgledati zabava u pet najvećih hrvatskih gradova?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap