Osijek organizira doček Nove godine za umirovljenike, a Matica umirovljenika izlet u Sombor

Josip Mihaljević
11. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Novogodišnje proslave su daleko bitnije mlađima nego starijima, ali to ne znači da umirovljenici ne znaju i ne žele feštati. Netko će otputovati u inozemstvo na doček, netko će proslaviti u privatnosti svojih domova, a neki će pohrliti na gradske trgove i dočekati Novu uz vatromet. No, što je s onima koji si ne mogu priuštiti ništa od toga?

novagod

Foto: Youtube screenshot

Drago Šerić, osječki potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova umirovljenika u završnoj je fazi pregovora kako bi osječkim umirovljenicima dogovorio besplatan doček Nove godine, piše glas-slavonije.hr.

Prethodne tri godine doček se održavao u prostorijama Esseker centra, a budući da se radi o prostoru na nekoliko etaža, Šerić je iskazao nezadovoljstvo jer zabava nije ujednačena. Iz tog razloga pričaju s vlasnicima nekoliko objekata kako bi tamošnji umirovljenici dobili doček Nove godine koji zaslužuju.

“Jedan od njih je fantastičan prostor u Retfali s velikim parkirališnim prostorom i u blizini tramvaja i autobusnih linija. Uspijemo li dogovoriti ovaj prostor umirovljenici bi imali veliki prostor za ples i sve bi se događalo u jednoj dvorani”, kazao je Šerić novinarima Glasa Slavonije.

Istaknuo je kako je riječ o dečku koji je osmišljen za umirovljenike s nižim mirovinama, socijalno ugrožene osobe i beskućnike. Do prošle godine censuz je bio mirovina do 2.000 kuna, a ove godine ga planiraju podići. Dodao je kako se na prošlogodišnjoj proslavi okupilo oko 530 sugrađana.

“Ono što je sigurno jest da je novac iz gradskog proračuna za ovu proslavu osiguran, a doček podrazumijeva večeru i piće, kojie osiguravama kroz donacije, i živu glazbu. Također ćemo vjerojatno organizirati i minibuseve za prijevoz do lokacije dočeka”, ispričao je Šerić.

Pinkl-bal

Osim toga, Matica umirovljenika Grada Osijeka i ove godine organizira manje dočeke Nove godine po gradskim četvrtima. Zabave će se organizirati na sedam lokacija – u podružnici Kneza Domagoja, na Jugu I, Jugu II, Vijencu Ivana Meštrovića, Sjenjaku, Josipovcu, Zelenom polju i u Tenji.

Radi se o “pinkl-balu” na koji umirovljenici sami donesu aperitive, kolače i hranu. Iako ne postoji službena cijena, red bi bio dati određenu manju donaciju kako bi se pokrili osnovni troškovi.

Što se tiče glazbe – umirovljenici su ovdje sami svoji šefovi. Poželjno bi bilo da sami donesu svoju tamburu, gitaru ili harmoniku te da sami zasviraju i zapjevaju. Iz Matice umirovljenika kažu da su ovakve zabave uvijek hit, pogotovo jer se umirovljenicima omogućuje zabava u blizini mjesta stanovanja.

Izlet u Sombor

Udruga umirovljenika pak ove godine organizira dodatni sadržaj. Osim što se planiraju pridružiti zabavama u organizaciji Grada i Matice umirovljenika, organiziraju i izlet u Sombor.

Jednodnevni izlet planiran je za 15. prosinca u 8.30 sati ispred Lidla na Zelenom polju. Cijena je 150 kuna, a uključuje prijevoz, ručak i živu glazbu.

Ukoliko ste zainteresirani ili imate više pitanja, kontaktirajte osječku Maticu umirovljenika Hrvatske na:

Telefon:  (031) 201 545
E-mail: info@muosijek.hr

Osijek organizira doček Nove godine za umirovljenike, a Matica umirovljenika izlet u Sombor
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap