Nova atrakcija iznad Zagreba: Otvoren vidikovac na Sljemenu, ulaznice su pristupačne

Milan Dalmacija
9. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Na televizijskom tornju na Sljemenu otvoren je vidikovac. Uz pogled na Zagreb s jedne, ali i Hrvatsko Zagorje i Sloveniju s druge strane, posjetitelji će moći uživati i u brojnim aktivnostima. Cijene su pristupačne, a radno vrijeme prilagođeno radu nove žičare.

Televizijski toranj na Sljemenu dobio je vidikovac | Foto: HRT

Zagreb je dobio još jednu atrakciju. Ne nalazi se u gradu, već na Medvednici i to na njenom samom vrhu. Naime, na televizijskom tornju na Sljemenu otvoren je dugo iščekivani vidikovac. Prvi posjetitelji već su stigli, mahom novom žičarom.

– Nismo očekivali toliki odaziv. Ima stranaca, naših ljudi, s tim da su naši skeptični oko tih jednokratnih ulaznica i stoga se odlučuju za cjelogodišnje, jer su često na Sljemenu, otkrila je novinaru HRT-a Anti Raiću, Antoanet Levačić iz projekta Vidikovac Sljeme 360.

Vidikovac se nalazi na nadmorskoj visini od 1.118 metara, što je 81 metar iznad tla. Osim otvorene terase, građani će od ljeta moći uživati i u zatvorenoj terasi te prostoru u kojem će se održavati brojna događanja.

Brojne aktivnosti

tomašević žičara
Tomašević objavio cijene vožnje žičarom na Sljeme, umirovljenicima popust

Kako piše na stranici Sljeme 360 toranj je moguće zakupiti za privatna, poslovna i protokolarna događanja, vjenčanja, proslave, promocije, team buildinge, sportska natjecanja, kulturna događanja, organizaciju festivala, koncerata, predstava, mini sajmova, izložbi i brojnih drugih sadržaja. U planu je i još aktivnosti.

– Alpinističko penjanje koje je sve popularnije kod nas, a onda još isto, ako mogućnost bude takva, od 90. metra je ideja da bi se napravio zip-line do Medvedgrada, rekao je Robert Erhardt iz projekta Vidikovac Sljeme 360.

Vikendima i praznicima, ako je vrijeme dobro, česte su atrakcije na samom vidikovcu, od organizirane promocije sokolarstva te eno i eko proizvoda lokalnih proizvođača. U planu je i uređenje Muzeja najvećih uspjeha hrvatskog sporta, Muzeja čokolade i drugih atrakcija.

Radno vrijeme i cijene ulaznica

Vidikovac je otvoren radnim danom od 10:30 do 18:30 sati, a vikendom od 9:30 do 18:30, osim u slučaju lošeg vremena, kvarova na žičari ili potrebe za održavanjem televizijske opreme.

Jednokratne ulaznice su besplatne za djecu do pet godina, a za one od 12 cijena je pet eura. Za djecu do punoljetstva, studente i starije od 65 godina cijena je 7,50 eura, a za odrasle 10 eura. Cijena godišnjih ulaznica dvostruko je veća za svaku navedenu populaciju. Moguće je nabaviti i elektroničku karticu za četiri eura.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap