Njegovatelju (48) doživotni zatvor zbog silovanja korisnice doma (99)

Josip Mihaljević
13. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Jedan od gnjusnijih slučajeva zlostavljanja u domovima za starije širom svijeta dobio je sudski epilog. Phillip Carey (48) iz Velike Britanije osuđen je na doživotni zatvor zbog silovanja 99-godišnje korisnice doma koja boluje od demencije. Njena obitelj je postavila skrivenu kameru u njenoj sobi, ali nisu mogli vjerovati što im se odvilo pred očima.

zatvor

Foto: Unsplash

Phillip Carey (48), njegovatelj iz jednog doma za starije u Velikoj Britaniji, dobio je kaznu od doživotnog zatvora za jedan od najgnjusnijih zločina u domovima za starije u novije vrijeme, piše Daily Mail. Carey je osuđen jer je uhvaćen u silovanju 99-godišnje korisnice koja boluje od demencije, i to putem skrivene kamere, koju je obitelj umirovljenice postavila u njenu sobu.

Kameru su postavili jer su bili zabrinuti za njenu dobrobit zbog nagle promjene u ponašanju. Odjednom je prestala dozvoljavati fizički kontakt s rodbinom, a kada bi oni završavali posjetu, molila ih je da ostanu jer je mislila da će ju netko ozlijediti. Zbog toga su postavili skrivenu kameru u njenu sobu koja je bilježila svaki pokret. Na njihov šok, vidjeli su preko kamere što se događa uživo. Odmah su obavijestili policiju koja je uhitila Careya, a on je, suočen svim dokazima, priznao što je učinio.

“Carey je zlouporabio svoj položaj od povjerenja i usmjerio se na ranjivu ženu o kojoj je trebao skrbiti. Zahvalan sam žrtvinoj rodbini koja je pokazala veliku snagu tijekom sudskog postupka. Nadam se da će im današnja kazna donijeti utjehu, znajući da je Carey zbog svojih postupaka priveden pravdi”, kazao je sudac.

Njegovatelju (48) doživotni zatvor zbog silovanja korisnice doma (99)
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap