Nikad nije kasno: Vršnjaci iz Slavonije rastali se nakon 53 godine braka!

Jasmina Grgurić
6. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Bračni par iz Slavonije, 76-godišnji muž i žena, razveli su se nakon 53 godine. Brak su sklopili 1965. godine, no obilježilo ga je obiteljsko nasilje. Nasilni suprug opirao se sudskoj rastavi na koju se umirovljenica odlučila nakon posljednjeg u nizu napada i prijetnji smrću.

Ilustracija: Pixabay

Starija žena iz Slavonije, nakon što je gotovo cijeli život provela s danas 76-godišnjim vršnjakom, navela da je bračna zajednica prestala 1. siječnja ove godine kada joj je suprug prijetio da će ju ubiti, zbog čega je odveden u istražni zatvor. Od toga dana živi na drugoj adresi, ali ju na sudu nije htjela javno otkriti zbog straha od novog napada, zlostavljanja i prijetnji. Sudu je predložila da donese presudu kojom će razvesti njihov brak, piše Glas Slavonije.

Umirovljenik se protivio rastavi jer je, prema njegovom iskazu, brak dobro funkcionirao. U zatvoru je zbog nasilja nad 76-godišnjakinjom proveo 25 dana. Posvjedočio je da od tada nije bio u kontaktu sa suprugom, jer mu se nije željela javiti na telefon, a nije ju ni vidio.

Ove dvije županije imaju najveći broj brakova koji su završili razvodom

Slučaj je završio najprije u nadležnom Centru za socijalnu skrb. Prema njihovim podacima, par ima dvoje djece koja s vlastitim obiteljima žive u odvojenim kućanstvima. Žrtva im je posvjedočila da je suprug godinama pio te bio agresivan i verbalno i fizički. Ponašanje mu se navodno dodatno pogoršalo uslijed narušena zdravlja, jer pije tablete za giht, tlak, šećer i cirkulaciju.

Kako je bio lovac, posjeduje i oružje; sačmaricu, karabin i malu kaliberku. Posljednji incident dogodio se za Novu godinu kada ju je suprug vrijeđao pred sinom koji je stao u majčinu obranu. Žena se spremila otići s njim, no suprug joj je to zabranio uz prijetnju smrću. Došlo je i do fizičkog obračuna, zbog čega je morala intervenirati i policija. Nasilnik je pritvoren, a supruga se u strahu za vlastiti život preselila kod prijateljice.

Sud je potvrdio na temelju ovog događaja da brak ne postoji od 1. siječnja 2019. godine te je brak razvrgnut.