Nevjerojatno: Visoki kazneni sud smanjio kaznu umirovljeniku koji je silovao svoju zaostalu kćer

Milan Dalmacija
2. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Visoki kazneni sud djelomično je prihvatio žalbu umirovljenika B.T. i smanjio mu zatvorsku kaznu s 20 na 16 godina zbog silovanja svoje 17-godišnje lakše mentalno zaostale kćeri. Sud ističe kako je u prvoj presudi zanemarena optuženikova dob i status umirovljenika.

Ilustracija: Pixabay

Visoki kazneni sud djelomično je prihvatio žalbu umirovljenika B.T. i smanjio mu zatvorsku kaznu s 20 na 16 godina. Njega je ranije Županijski sud u Splitu osudio zbog dva silovanja svoje bolesne i lakše mentalno zaostale 17-godišnje kćeri, koja je nakon toga i rodila, prenosi Index.

Tečaj €/kn: 7,53450

On je optužen da je u dva navrata tijekom 2017. godine, upotrebom fizičke sile izvršio spolni odnos nad svojom kćeri s kojom je živio. Djevojka je nakon prvog silovanja zatrudnila, a potom i rodila.

Sud je prihvatio žalbu i precizirao kako je prihvatio prvostupanjsku kaznu od 13 godina zatvora za prvo nedjelo, ali je za drugo utvrdio kaznu od sedam godina zatvora te nakon toga donio jedinstvenu kaznu od 16 godina zatvora. Smatraju da je Županijski sud u Splitu pravilno procijenio otegotne okolnosti, odnosno ranjivost žrtve i ranije obiteljsko nasilje, ali i da je krivo procijenio olakotne okolnosti – optuženikovu dob i status umirovljenika.

Nevjerojatno: Visoki kazneni sud smanjio kaznu umirovljeniku koji je silovao svoju zaostalu kćer
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap