Nema mirovine za Gail: Profesionalni tenis s očekivanim rezultatima igra u 75. godini života

Josip Mihaljević
9. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Amerikanka Gail Falkneberg (74) nedavno je na turniru ITF Futures na Floridi odigrala profesionalan teniski meč. Takmičila se s 54 godina mlađom Tiphanie Piquet i izgubila je rezultatom 6:0, 6:0.

gail falkenberg

Foto: Tenisačica Gail Falkenberg (74) nedavno je nastupila na profesionalnom teniskom turniru | Twitter

Amerikanka Gail Falkenberg poznato je lice među fanatičnim ljubiteljima tenisa. Karijere u tom sportu rijetko idu preko 40. godine života, a umirovljeni sportaši tada često postaju treneri, a sport nastavljaju igrati rekreativno. A naša Gail u 75. godini i dalje nastupa na profesionalnim turnirima.

Nedavno je na ITF Futures turniru na Floridi ispisala povijest i postala je najstarija igračica koja profesionalno igra tenis. Izgubila je od 54 godina mlađe Francuskinje Tiphanie Piquet s očekivanim rezultatom 6:0, 6:0. Tenisu se vratila nakon tri godine pauze, piše tennisnet.com.

Prvi profesionalni meč odigrala je s 38 godina, a najbolji plasman joj je 360. mjesto među ženama.

“Imam 74 godine, ali sam u odličnoj formi. Malo me muče koljena, malo sam umorna, ali sve je u redu. Ne pušim, ne pijem, ne drogiram se”, kratko je poručila medijima simpatična ne-umirovljenica.

Kaže da će igrati dokle god bude joj tijelo kaže da više ne može. Posljednju pobjedu ostvarila je 2016. godine i to protiv tada 23-godišnje Rosalyn Small.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap