Nema kraja mjerama: Covid potvrda za starije samo nakon treće doze!

Jasmina Grgurić
10. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Pandemiji ne samo da se ne nazire kraj, nego nam ona donosi sve rigoroznije mjere. Covid potvrde od ponedjeljka će biti obavezne u svim javnim i državnim službama, što vrijedi i za građane koji se koriste njihovim uslugama. S obzirom na veliki broj necijepljenih, posljedice ovakve odluke za one koji moraju obaviti poslove u nekoj od uprava bit će velike. A neke zemlje već idu korak dalje pa će covid potvrde moći imati samo oni koji su primili treću dozu cjepiva!

Ilustracija: Unsplash

Hrvatska tek sada uvodi obvezu covid potvrda za građane, koje će od 15. studenoga biti obavezne ako želimo nogom kročiti u bilo koju državnu ili javnu službu. Vlada još uvijek razmatra njihovo uvođenje u kafiće, restorane, trgovačke centre i slična mjesta.

covid potvrda
Uskoro će vam covid potvrda trebati i za - odlazak u mirovinu

No, europske zemlje s već odavno punom širom primjenom zdravstvenih propusnica sada idu korak dalje pa će tako covid potvrda biti moguća samo nakon treće doze, što će se prvo odnositi na one starije od 65 godina.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je na javnoj televiziji da će se svi građani koji su stariji od 65 godina morati od 15. prosinca docijepiti dodatnom dozom žele li produljiti valjanost svoje zdravstvene propusnice.

Pritom je najavio mogućnost da se ta odluka od idućeg mjeseca proširi na starije od 50 godina te pozvao Francuze koji se još nisu cijepili da to učine zbog ponovnog širenja epidemije.

Zdravstvena propusnica je dokument koji potvrđuje da je netko cijepljen ili da je nedavno obavio testiranje na covid s negativnim nalazom. Bez propusnice Francuzi trenutno ne mogu u restorane, kafiće, kino, ali ni u javni prijevoz.

Nema kraja mjerama: Covid potvrda za starije samo nakon treće doze!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap