Neki umirovljenici dobit će čak dvije uskrsnice, jer ih uz gradove i općine dijeli i jedna županija!

Jasmina Grgurić
18. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Više od 30 gradova, uz brojne općine, dosad je objavilo javne pozive umirovljenicima da se jave za isplatu novčane pomoći u povodu Uskrsa. Dok jedni neće dobiti ništa, ovisno o mjestu prebivališta, drugi će dobiti čak dvije uskrsnice jer ih uz gradove i općine dijeli i jedna županija.

novac

foto: Chris Lawton, Unsplash

Osječko-baranjska županija podijelit će i ove godine uskrsnice svojim umirovljenicima. Iznos je više nego skroman, što priznaje i sam župan Ivan Anušić. Naime, umirovljenici s mirovinom do 1.200 kuna, što je vrlo nisko postavljen cenzus, dobit će 150 kuna. Ipak, jedina je to županija koja se odlučila na isplatu novčane pomoći za Uskrs. Nisku pomoć opravdava znatno veći broj korisnika nego što ih je inače na gradskoj, a posebice općinskoj razini. Tako je Županija u ovu svrhu izdvojila 600.000 kuna.

Najsiromašniji umirovljenici tako će dobiti dvije uskrsnice, ukoliko njihov grad ili općina u toj županiji dijeli istu pomoć. Uz općine, na području Osječko-baranjske županije uskrsnice dijeli i većina gradova; Beli Manastir, Belišće, Đakovo, Osijek i Valpovo. Županijski će novac umirovljenicima biti dostavljen na kućne adrese.

“Uoči najvećeg kršćanskog blagdana, kada se svi pripremamo da primjereno i dostojanstveno obilježimo taj uzvišeni dan, da ga prije svega provedemo mirno i sretno u krugu obitelji i drugih nama dragih osoba, želja nam je simboličnim iznosom i našim umirovljenicima uljepšati Uskrs i zahvaliti im na svemu što su učinili u svom radnom vijeku za našu zajednicu” – poručuju iz Županije.

Sam župan ističe da od ovakve simboličke pomoći ne želi praviti nikakav veliki događaj.

“I 150 kuna je nešto. Sjetili smo se najsiromašnijih umirovljenika, nadamo se da će im dobro doći, ali to je svakako premalo. Ogroman je problem tim ljudima živjeti s manje od 1.200 kuna pa pozivamo i ostale gradove i općine da se priključe tome i da i oni sudjeluju u uskrsnicama koliko im to proračuni dopuštaju” – kazao je župan Anušić.

 

Neki umirovljenici dobit će čak dvije uskrsnice, jer ih uz gradove i općine dijeli i jedna županija!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap