Nazvala hitnu službu previše puta: “Treba me netko odvesti na bingo, prestanite se zaj**avati!”

Josip Mihaljević
24. listopada 2018.
Novosti
A- A+

90-godišnja Lena Teylor iz Wallsenda, poput mnogih umirovljenika, strastvena je igračica binga. Možda i prestrastvena. Trenutno se nalazi na sudu, budući da je je u nešto više od mjesec preko 400 puta nazvala hitnu službu. Prilikom jednog poziva, psovala je na službenike i zahtjevala da netko dođe po nju kako bi je odvezao na partiju binga.

bingo

Foto: Bingo je jedna od najpopularnijih društvenih igara među umirovljenicima (Napomena – fotografija ne prikazuje osobu iz teksta) | YouTube screenshot

90-godišnja Lena Taylor se po drugi puta morala pojaviti na sudu u Ujedinjenom Kraljevstvu, sudi joj se jer je smetala djelatnicima hitne službe u obavljanju posla.

Najveći dio svoje smetnje obavila je u srpnju i kolovozu ove godine, a njihovu hitnu službu nazvala je 420 puta. Uz to, nazvala ih je na drugi broj (111) dodatnih 103 puta. I oni su se morali očitovati o neugodnom iskustvu:

“Pozivi gospođe Taylor su agresivne prirode, a naše osoblje je konstantno ponižavano, vrijeđano i psovano. To uzrokuje pomutnju.

U jednom pozivu vikala je na slušalicu: “Napravila sam si večeru, treba me netko odvesti na bingo da se smirim! Prekinite se za**bavati, neću sjediti u ovoj kući cijeli dan!”, ispričali su iz hitne službe.

Opterećenje pozivima je službenicima onemogućavalo da se brine o drugim unesrećenima, kojima je u većini slučajeva bila potrebitija pomoć. Tako je u sustavu zabilježeno da je tijekom jednog poziva gospođe Taylor, u redu za razgovor s agentima hitne čekala majka kojoj je dijete prestalo disati.

Gospođa Taylor ima 90 godina i ovo će joj biti prvi kazneni prekršaj u čivotu.

Nakon niza nekarakterističnog ponašanja, tijekom sudskog procesa je izrečeno da je očito da više ne razmišlja bistrom glavom te kako joj je potrebna skrb.

“Ovo nije pitanje kaznenog, nego socijalnog sutava. Razmotrit ćemo sudsku odluku da se gospođa smjesti u odgovarajući dom za brigu o starijim ljudima”, ispričali su iz tužiteljstva.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap