Nakon smrti majke krivotvorio dokumente i nastavio primati njenu mirovinu

Alberta Požgaj
17. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Nevjerojatnim potezom 56-godišnjak je stavio u džep skoro 50 tisuća kuna. Smrt majke vidio je kao priliku da godinama prima njezinu mirovinu, u čemu je uspio tako što je krivotvorio njezine potpise.

Krivotvorio potpis preminule majke i osigurao si materijalnu korist | Pixabay

Krivotvorio potpis preminule majke i osigurao si materijalnu korist | Pixabay

Policijska uprava zagrebačka sumnjiči 56-godišnjeg muškaraca da je nakon smrti majke krivotvorio njezine potpise kako bi godinama i dalje dobivao majčinu mirovinu.

Utvrđeno je kako je od 2013. do 2016. godine nadležnoj instituciji dostavljao potrebne dokumente za kontinuiranu isplatu mirovine, pri čemu je davao dojam kako mu je majka i dalje živa. No, istina je bila potpuno drugačija. Majka osumnjičenog preminula je u srpnju 2013. godine. Unatoč tome, muškarac je sve do 2016. krivotvorio majčine potpise te mu je uredno isplaćivana mirovina pokojne majke.

“Na takav je način lažnim prikazivanjem činjenica i krivotvorenjem dokumenata doveo i održavao u zabludi zaposlenike javne ustanove, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 46.500 kuna” zaključili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Kazneni zakon propisuje način kažnjavanja krivotvoritelja. Tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava ili tko takvu ispravu nabavi radi uporabe ili je uporabi kao pravu, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

Nakon smrti majke krivotvorio dokumente i nastavio primati njenu mirovinu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap