Najstariji Britanac slavi 111. rođendan, otkrio i tajnu dugog života

Jasmina Grgurić
29. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

“Sretan sam uzeti život onakav kakav mi dolazi. Inače nema iznenađenja. Kakav bi život bio da nema nikakvih iznenađenja? Biram ne znati što će se dogoditi sljedeće.”

Robert Weighton Snimak zaslona/Youtube

Najstariji Britanac, Robert Weighton, danas je napunio 111. godina. Kada su ga novinari prošle godine za rođendan pitali koja je tajna njegove dugovječnost, dao je jedan zanimljiv odgovor koji je ujedno i vrlo jednostavan.

“Nisam učinio ništa kako bih zaslužio ili postigao ovolike godine. Ja sam samo sretnik. Rođen sam 29. ožujka 1908. godine. Nisamo živio svoj život izbjegavajući da me pregazi autobus ili da ne dobijem rak ili bilo što drugo” – rekao je gospodin Robert.

Najvremešniji Britanac dodao je i kako je jeo hranu za koju uopće nije znao ni što sadrži u sebi, poput one kineske ili indijske. Jeo je, kaže, ono u čemu je uživao i to mu je bio jedini kriterij.

“Nikada nisam želio postati bogat i nikada nisam učinio ništa što bi me učinilo bogatim. Nikada ne kupuj ono što možeš izraditi sam, posebice od nečega što je netko drugi odbacio” – poručio je mudri Britanac. 

Većinu problema na svijetu, ističe, uzrokuju oni ljudi koji sebe shvaćaju preozbiljno.

“Sretan sam uzeti život onakav kakav mi dolazi. Inače nema iznenađenja. Kakav bi život bio da nema nikakvih iznenađenja? Biram ne znati što će se dogoditi sljedeće” – zaključio je 111-godišnji Robert Weighton. 

Najstariji Britanac slavi 111. rođendan, otkrio i tajnu dugog života
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap