Najstarija korisnica projekta Zaželi iz Ogulina proslavila 104. rođendan

Ana Kanazir
28. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Smiljana Mišćević je proslavila 104 godine, a ujedno je i najstarija korisnica projekta ‘Zaželi’ u Ogulinu. Zaposlenice projekta su je posjetile, napravile joj tortu i poklonile joj simboličan dar, dok joj je gradonačelnik Ogulina uputio lijepe želje.

Baka Smiljana slavi svoj 104. rođendan u društvu zaposlenica projekta Zaželi

Baka Smiljana | foto: Og portal

Smiljana je rođena davne 1919. godine i najstarija je stanovnica ogulinskog kraja. Od 1. veljače je korisnica projekta ‘Zaželi III – Grad Ogulin’, a pomoć joj pružaju dvije zaposlenice ovog projekta.

Ova baka ima dvoje djece, troje unučadi i dvoje praunučadi, a život joj olakšavaju i zaposlenice projekta Zaželi koje se s njom druže, razgovaraju i šeću pa se Smiljana nikada ne osjeća usamljeno. Kako bi joj pokazale svoju ljubav za rođendan su joj napravile i tortu, navodi ogportal.

Iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ističu kako se “u razdoblju od 2015. godine do danas bilježi rast broja osoba u dobi od 100 godina i starijih korisnika naknada i usluga iz sustava socijalne skrbi. Prema njima je 21. listopada 2022. godine čak 385 korisnika. Više o ovim statistikama smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap