Na Dan državnosti počili razbojništvo nad umirovljenikom

Alberta Požgaj
2. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Nedaleko Čazme, na Dan državnosti, dogodilo se razbojništvo nad 68-godišnjakom, izvijestila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska. Nekoliko dana od nemilog događaja počinitelji su i dalje nepoznati.

Nepoznati počinitelji počinili razbojništvo nad umirovljenikom | Pexels

Nepoznati počinitelji počinili razbojništvo nad umirovljenikom | Pexels

U ponedjeljak, 30. svibnja, na Dan državnosti, u malom mjestu nedaleko Čazme, nepoznati počinitelji iskoristili su situaciju u kojoj se našao 68-godišnjak. Naime, počinitelji su bili svjesni kako gospodin živi sam te su iskoristili situaciju kada je umirovljenik otključao ulazna vrata obiteljske kuće, nakon čega su im upali u kuću. Nesretnom umirovljeniku prijetili su vatrenim oružjem te ga oštetili za nekoliko tisuća kuna. Točnije, počinitelji su mu ukrali dvije puške, pištolj, streljivo, mobitel, novčanik i druge predmete, obavijestili su iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Koliko je zasad poznato, policija intenzivno traga za dvojicom počinitelja koji su nesretnom umirovljeniku nanijeli ovu štetu.

Kazneni zakon za počinjenje nedjela razbojništva navodi sljedeće kazne.

Tko uporabom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da će izravno napasti na njezin život ili tijelo oduzme tuđu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoji, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.

Ako je kaznenim djelom pribavljena znatna imovinska korist ili je uporabljeno kakvo oružje ili opasno oruđe počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do dvanaest godina”, navodi se u Kaznenom zakonu.

Na Dan državnosti počili razbojništvo nad umirovljenikom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap