Muž (80) pucao u glavu bolesnoj supruzi u krevetu. Promašio je, ali neće se izvući!

Jasmina Grgurić Zanze
16. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Zagrebački tužitelji i dalje se bave pokušajem ubojstva koje se dva dana prije Valentinova dogodilo u jednom stanu na području Dubrave. Muž u dobi od 80 godina pijan je došao kući da bi uzeo pištolj i ispalio metak u glavu bolesne supruge koja je ležala u krevetu. Srećom, promašio je, ali zbog teške optužnice još je uvijek u pritvoru.

Ilustracija: Pixabay

Još je na Valentinovo zagrebački DORH podigao optužnicu protiv 80-godišnjeg umirovljenika koji je dva dana prije toga, u subotu oko 14 sati, došao kući pijan pa iz pištolja pucao na svoju bolesnu 76-godišnju suprugu koja je u tom trenutku nemoćno ležala u krevetu. Ciljao je prema glavi, no srećom promašio je pa je metak završio koji centimetar dalje u jastuku. Prije toga ju je vrijeđao i prijetio.

DORH ga sada tereti za pokušaj teškog ubojstva, nasilničko ponašanje u obitelji i prijetnje. Čeka ga, nema sumnje, višegodišnji zatvor, a do donošenja presude nalazi se u pritvoru.

pistolj
Zagrebački umirovljenik (80) napio se pa u stanu pucao na suprugu

” On je 12. veljače 2022. oko 13:45 sati u Zagrebu, u stanu u kojem je živio sa svojom bolesnom suprugom, s nakanom da ju usmrti, u alkoholiziranom stanju ušao u njenu sobu i rekao joj da će je ubiti, a potom je usmjerio pištolj prema njoj i ispalio hitac koji se zabio u jastuk pored nje” – izvijestilo je ovih dana zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Međutim, 80-godišnjaka terete da je još od lipnja 2015. godine pa sve do 12. veljače 2022., suprugu učestalo vrijeđao pogrdnim riječima i fizički napadao te joj prijetio i svojim ponašanjem, u duljem razdoblju, izazvao kod nje stanje bespomoćnosti i straha te povrijedio njeno dostojanstvo.

Zagrebački istražitelji predlažu u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap