Mogao bi u zatvor: Penzić (70) se zaljubio u drugu pa se na prevaru razveo od supruge

Josip Mihaljević
5. veljače 2022.
Novosti
A- A+

70-godišnji umirovljenik Željko zaradio je kaznenu optužnicu jer se na prevaru, odnosno krivotvorenjem potpisa, razveo od tri godine mlađe supruge.

razvod muskarac

Foto: Unsplash

Umirovljenika Željka (70), prema optužnici, terete da je preklani u rujnu u Karlovcu dao punomoć kojom ga on i supruga ovlašćuju da podnese prijedlog za sporazumni razvod braka u njihovo ime. No, njegova supruga tvrdi da je on to potpisao bez njenog znanja pa ga sud tereti da je izradio lažnu ispravu, piše Danica.hr. Tužitelji za umirovljenika traže šest mjeseci zatvora uvjetno.

Zahvaljujući punomoći do koje je možebitno došao prevarom, brak je službeno razvrgnut na sudu. Supruga o tomu nije imala pojma, a kada je saznala, podnijela je kaznenu prijavu protiv muža.

Par je živio u Njemačkoj, a prevarena žena je na sudu ispričala kako je tamo doznala da muž ima ljubavnicu, nakon što je prošle godine u siječnju išao u Hrvatskog na “liječničku kontrolu”.

razvod
U Hrvatskoj je sve više razvedenih brakova, stariji ljudi se razvode 45% više u odnosu na prošle godine

“U ožujku je nazvao našu kćer i rekao joj da mi prenese da je on podnio zahtjev za razvod braka. Nazvala sam nakon toga Općinski sud da se raspitam o zahtjevu za razvod i tada mi je službenik na sudu rekao da sam razvedena od listopada 2020. godine. Nakon toga sam nazvala odvjetnika koji mi je rekao da je moj tadašnji suprug donio punomoć i rekao da sam i ja potpisala. Nikad nismo muž i ja razgovarali o razvodu braka”, ispričala je, sada već bivša supruga.

On pak tvrdi da jesu i da su se prethodno dogovorili oko razvoda. Da je pronašao drugu – ne poriče.

“Otišao sam svom odvjetniku koji mi je rekao da za sporazumni zahtjev za razvod braka punomoć trebamo potpisati oboje. Obavijestio sam ženu i ona se s tim složila sve dok nije saznala da sam pronašao drugu te me je nakon toga tužila”, ispričao je na sudu okrivljenik.

Oni su i dalje službeno rastavljeni i čekaju pravorijek optužnice koja je protiv Željka podnijeta za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.

Mogao bi u zatvor: Penzić (70) se zaljubio u drugu pa se na prevaru razveo od supruge
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap