Moda iz Splita: Umirovljenici sa stilom uhvaćeni fotoaparatom tijekom ljetnih mjeseci

Jelena Ratko
21. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Tko kaže da umirovljenice ne mogu dobro izgledati na plaži? Nekoliko je fotografija na Instagramu ovoga ljeta pokazalo kako se starije gospođe itekako znaju “srediti” za ljetno izdanje.

Instagram stranica Harperspazaar već dugo objavljuje najljepše prizore sa splitskog pazara, mjesta na kojemu se susreću generacije, stilovi, boje i uzorci, a na kojemu obitavaju uglavnom – umirovljenici. Ovoga ljeta, fotoaparat zadužen za kolekciju otišao je i nešto dalje od same tržnice, pa je bilo slika sa splitskih plaža, trgova i ulica. Sudeći po šarolikoj seriji fotografija snimljenih ovoga ljeta, Splitu ne nedostaje umirovljenika sa stilom.

Ljeto je počelo rano, još u proljeće. Čim je zatoplilo, prvi splitski umirovljenici izašli su na prve zrake sunca “uloviti boju”. Ispred Plivačkog kluba Jadran, uhvaćen je prvi stariji gospodin željan ljeta. U komentarima je netko njegovo raspoloženje prozvao “fjakom”, što je i inače vrlo poznat pojam među Dalmatincima.

“Super baka” koja juri splitskim Prokurativama bila je sljedeći veliki hit ove sezone. (Pro)ljetnu modnu kolekciju na stranici umirovljenica je upotpunila svojom šarolikom modnom kombinacijom. Žuta, zelena i crvena zajedno podsjećaju na osamdesete godine, osobito u kombinaciji s retro frizurom – “natapiranom” kosom.

Iz svibanjske kolekcije, izdvajamo elegantnu gospođu sa sunčanim naočalama i narančastim cvijetom u kosi. Umirovljenica izgleda kao da drži do sebe, u formi je i pazi na detalje pri odijevanju. “Elegancija je jedina ljepota”, stoji u opisu fotografije.

Vrućine su, kako se ljeto bližilo, postajale sve veće, a metode obrane od sunčevih zraka napredovale su – jedna od “inovacija” bio je ručnik preko glave, koji se nekako uklopio s ostatkom toplih nijansi outfita umirovljenice sa slike.

Tko kaže da umirovljenice ne mogu dobro izgledati na plaži? Nekoliko je fotografija na Instagramu ovoga ljeta pokazalo kako se starije gospođe itekako znaju “srediti” za ljetno izdanje. “Opet ponedjeljak”, piše ispod slike starije gospođe koja sunča leđa u kupaćem kostimu cvjetnog uzorka.

“Ja sam ljetna djevojka”, piše u opisu ispod fotografije umirovljenice u jednodijelnom kupaćem kostimu uz koji savršeno pristaje platneni prugasti šeširić. Starije gospođe su ponekad možda zaboravne, ali ne zaboravljaju na detalje kada je riječ o odijevanju – ručni sat i naočale čine se pažljivo izabranima te u skladu s ostatkom looka.

Prozračne haljine i šareni kupaći kostimi zavladali su Splitom ovoga ljeta. Umirovljenice su pokazale da se znaju stilom boriti protiv vrućina. Naravno, nezaobilazno je bilo uhvatiti u par komada popularnih “torbi na kotačiće” raznih dizajna i uzoraka.

I kada su svi ti slojevi odjeće bili previše za starije stanovnike Splita, stila im nije nedostajalo. Outfite u kupaćim kostimima umirovljenici su upotpunjavali pokrivalima za glavu, nakitom i pregačama. “Goli kuhar” odlično je osmislio kombinaciju, a ženski dio umirovljene generacije proslavio se elegantnim pozama i samouvjerenim outfitima.

Najpoznatija splitska plaža Bačvice bila je poprište mnogih hrabrih modnih istupa, koji su oduševili mlađu publiku na Instagramu.

Starije osobe, izgleda, bez obzira na godine, trude se dobro izgledati. I to im itekako uspijeva. Neovisno o vremenskim uvjetima, aktualnim trendovima i tuđim mišljenjima, Splićanima uspijeva održati svoj stil na zavidnoj razini.

 

Moda iz Splita: Umirovljenici sa stilom uhvaćeni fotoaparatom tijekom ljetnih mjeseci
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap