Mladić za 300.000 kuna prevario 70-godišnju ženu i njezine sinove

Jasmina Grgurić Zanze
12. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Mladić je financijski iskoristio 70-godišnjakinju i njezine sinove tako što je glumio da je bolestan te lagao da mu je novac potreban za liječenje. Kako bi mu pomogli, tijekom četiri godine podizali su zajmove u raznim bankama te mu isplatili čak 300 tisuća kuna.

Foto: Pexels

Prijevare starijih osoba postale su, potvrđuju to i statistike, sve učestalija pojava u Hrvatskoj. Policija tako na svakodnevnoj bazi izvještava o raznim oblicima kriminalnog nasilja počinjenog na štetu građana starije dobi.

Jedan slučaj dogodio se ovih dana i na sisačkom području, a bizaran je utoliko što je od starije žene novac iznuđivan pod lažnom izlikom bolesti. Policija je za to kazneno djelo prijavila 25-godišnjaka jer je prevario 70-godišnjakinju i njezinu dvojicu sinova u dobi od 37 i 40 godina.

Koristeći njihove međusobno dobre odnose i prijateljstvo, mladić ih je doveo u zabludu da je teško bolestan i da mu treba novac za liječenje pa su mu oni u nekoliko navrata od početka 2014. do studenoga 2017. godine dali oko 300.000 kuna, za što su uzimali zajmove u raznim bankama, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Više o prijevarama starijih osoba, ali i kako se zaštititi od njih možete pročitati ovdje.

Mladić za 300.000 kuna prevario 70-godišnju ženu i njezine sinove
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap