Mirovinsko objavilo kada će isplatiti mirovine u ožujku!

Jasmina Grgurić Zanze
4. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Nakon što je donio odluku o usklađivanju mirovina koje u prvoj polovini ove godine rastu za 0,56 posto, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je i kada će isplatiti mirovine u ožujku za veljaču. No, na veće mirovine s isplatom zaostataka morat ćemo ipak još malo pričekati.

Foto: J. Grgurić/Mirovina.hr

U ponedjeljak 8. ožujka 2021. počinje isplata mirovina za veljaču 2021. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati i na infotelefonima Zavoda 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici Zavoda, poručili su danas iz HZMO-a.

Prije nekoliko dana Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje potvrdio je i da će prvo ovogodišnje usklađivanje mirovina umirovljenicima donijeti povećanje od 0,56 posto, za koliko raste aktualna vrijednost mirovine po godini staža.

novcanik
HZMO potvrdio: Usklađivanje mirovina je 0,56 posto, evo kada će isplata i zaostaci

Nova vrijednost mirovine od 1. siječnja tako iznosi 69,81 kuna za razliku od dosadašnjih 69,42 kuna. Riječ je o povećanju od samo 0,39 lipa po godini staža. Usklađivanje se provodi dvaput godišnje prema stopi promjene indeksa potrošačkih cijena i prosječne bruto plaće svih zaposlenih za prethodno polugodište u odnosu na polugodište koje mu prethodi.

Prosječnom umirovljeniku mirovina će porasti za oko 14 kuna. No, do isplate “povišice” neće doći ovoga mjeseca, nego tek u travnju za ožujak sa zaostacima za siječanj i veljaču. To znači da će primjerice naš prosječni umirovljenik u travnju dobiti 42 kune više, nakon čega će dobivati 14 kuna više u odnosu na sada.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap