Mirko na Baniji u potresu ostao bez kuće, a sada u požaru i bez kontejnera

Jasmina Grgurić Zanze
9. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Sudbinu kakvu je uopće nemoguće i zamisliti doživio je umirovljenik Mirko Divjakinja koji je u selu Roviška nedaleko od Gline na Baniji u potresu ostao bez kuće. Ono što je i uspio spasiti, sada je izgorjelo u požaru skupa s kontejnerom u kojemu je stanovao.

Umirovljenik Mirko nakon požara u kontejneru (Snimak zaslona/N1)

Dva stambena kontejnera sinoć su izgorjela u selu Roviška nedaleko od Gline na Baniji. U njima je stanovao umirovljenik Mirko Divjakinja koji je u potresu ostao bez kuće, a sada i bez svega onoga što je uspio sačuvati pa čak i dokumenata. Sreća u nesreći je ta da u trenutku požara nije bio u požarom zahvaćenim objektima.

Kontejner nije imao sanitarni čvor, već je postavljen kemijski zahod u dvorištu.

“Što ću vam reći, pasji život. Ja ne bih ni kriminalce strpao unutra, a ne domaće stanovništvo. Strašno velika greška i našeg rukovodstva i svega… Kontejnerski život nije život, to može biti sramota za našu Vladu. Prave li ruglo od sebe ili od nas, ne znam, ali prije od sebe i to je strašno”-  rekao je za N1 Televiziju danas Divjakinja.

Prespavao je kod rođaka, a što je uzrok požara, ne zna.

Baka Ljuba izgorjela zajedno s kućom? "Puno je još baka i djedova poput nje..."

“Nemam pojma, peć uopće nisam ložio dva dana, jer sam pomagao čovjeku gore oko pečenja rakije. Nije ni grijalica bila uključena, isključio sam i veš-mašinu, jedino što su bila uključena dva frižidera. Jedino instalacija je mogla, uopće nije bila upotreba peći na kruta goriva, onda nema šanse da od nje” – rekao je gospodin Mirko.

Ipak, zadržao je vedri duh.

“Ja sam takav uvijek bio, vedrog duha. Dugo godina sam živio u Zagrebu, kad sam došao u penziju, onda sam se vratio u ovo svoje rodno mjesto. Ono što sam uspio spasiti od potresa, sad je sve otišlo nazad. E, da sam mlađi, onda bih krenuo od nule, ali nisam” – rekao je Divjakinja, dodavši da je u požaru ostao i bez svih dokumenata koji su izgorjeli skupa s novčanikom.

Glinska dogradonačelnica Branka Bakšić Mitić rekla mu je da će dobiti novi kontejner, koji će imati sanitarni čvor, navodi N1.

Mirko na Baniji u potresu ostao bez kuće, a sada u požaru i bez kontejnera
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap