Ministrica par dana nakon Kostelićeve pritužbe: Dižemo mirovine – trenerima

Josip Mihaljević
6. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac potvrdila je u srijedu da će Vlada povećati “mirovine” trenerima. Vijest dolazi samo par dana nakon pritužbe Ante Kostelića o maloj mirovini.

brnjac ministrica

Foto: Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac | Youtube screenshot

“Zar tebi nije neugodno kad čuješ da ću ja imati penziju od dvije i pol tisuće kuna”, pitao je HRT-ovog novinara legendarni trener Ante Kostelić i time uzburkao javnost i dobar dio umirovljenika.

Samo par dana kasnije, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac potvrdila je novinarima da Vlada planira povećati sportske mirovine trenerima, ali je navela da se na tomu radi već dulje vremena.

Podsjetimo, država vrhunskim sportašima ovisno o uspjehu dijeli simbolične “mirovine” (zapravo: naknade za izvrsnost, nemaju veze s mirovinama) sportašima koji su ostvarili rezultate na olimpijskoj, svjetskoj i europskoj razini, ali treneri nemaju to pravo. Za njih su predivđene jednokratne naknade. Otkako se Ante Kostelić požalio na svoju mirovinu, to bi se vrlo brzo moglo promijeniti.

“Upravo će se novim zakonskim rješenjem, koje bi trebalo biti u zadnjem kvartalu ove godine, uvrstiti i treneri. Već se radi na tome (…)

Sve ćete vidjeti. Dakle, vodilo bi se računa i o trenerima, kao i o paraolimpijcima i njihovim trenerima i drugima. Radne skupine se sastaju i rade na Zakonu u sportu, koji bi trebao biti gotovo do kraja ove godine”, kazala je Brnjac novinarima u srijedu.

O kakvim je iznosima riječ i što donose nova pravila još nije poznato, ali će svakako biti zanimljivo vidjeti koliko brzo država “gasi požar” s mirovinama u sportu u kontekstu mirovina za obične radnike.

Ministrica par dana nakon Kostelićeve pritužbe: Dižemo mirovine – trenerima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap