Ministar Pavić se oglasio o prosvjedu, napao je sindikate i SDP

Josip Mihaljević
20. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Nakon prosvjeda protiv mirovinske reforme, uslijedila je i reakcija resornog ministra. U izjavi nakon koje nije bilo novinarskih pitanja pokušao je umiriti umirovljenike, a na kraju je malo napao SDP.

Snimak zaslona: N1

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić oglasio se nakon održanog prosvjeda. Još jednom je poručio građanima da ne trebaju brinuti, da je reforma dobra i da će ona rezultirati većim mirovinama, piše hr.n1info.com.

Pavić nije previše zabrinut oko prosvjeda

“Prosvjedi su demokratsko pravo i Vlada ih itekako poštuje, ali, htio bih bih apsolutno umiriti naše građane, sadašnje i buduće umirovljenike, Vlada donosi cjelovitu mirovinsku reformu da bude na boljitak hrvatskih građana”, izjavio je.

Ponovno je poručio kako je isplata mirovina neupitna (iako ne znamo tko uopće tu stvar dovodi u pitanje?), ponovio je kako su mirovine za dvije godine njegovog mandata narasle za 6,39 posto, kao i da sljedeće godine očekuju sličan rast.

Iako ubrzano uvodi rad do 67. godine, mišljenja je kako većina hrvatskih građana neće morati raditi toliko dugo:

“Postoji već pravo dugogodišnjeg osiguranka koje kaže da netko tko navrši 41 godinu staža i ima 60 godina može ići u punu mirovinu. Studenti, koji studiraju do 24. godine te će imati 41 godinu staža ići će u mirovinu između 60 i 65 godina, a samo oni koji ne mogu ostvariti 41 godinu staža ići će u mirovinu sa 67 godina.”, izjavio je.

Dakle, u isto vrijeme tvrdi kako će većina građana bez problema odraditi 41 godinu staža i time ići u mirovinu sa 60 ili 65 godina starosti, a kao jedan od razloga uvođenja reforme govori da samo jedna petina trenutačnih hrvatskih umirovljenika ima 41 godinu staža.

O najavljenom referendumu protiv mirovinske reforme se nije oglasio.

Napao SDP i sindikate

Na prosvjedu na Europskom trgu našao se i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, uz još nekoliko istaknutih SDP-ovaca, a Marko Pavić ga je u izjavi malo politički napao:

“Ne znam je li razlog tome jer su se sindikati obojali SDP-ovom bojom ili je razlog što je SDP u totalnom rasulu i nesposoban organizirati svoje aktivnosti, pa su se, eto, prikrpali sindikatima na prosvjed. Nekako mi se čini da je ovo drugo u pitanju, da je SDP u rasulu. Gospodin Bernardić se očito ne snalazi u svojoj ulozi, što se vidi i po rejtingu i po broju ljudi koji ga napuštaju”, rekao je.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap