Ministar Marić otkrio kada će se isplatiti mirovine za svibanj

Josip Mihaljević
1. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Ministar financija kazao je kako Vlada u lipnju ima čitav niz stvari za platiti, te da će se krenuti od mirovina. Još jednom je ponovio da se sve može dirati osim mirovina koje su sigurne.

Zdravko Marić (Snimak zaslona)

Ministar financija Zdravko Marić gostovao u je u Dnevniku Nove TV u subotu te je objasnio da Vlada u šestom mjesecu ima čitav niz stvari za isplatiti, a prva stvar na redu su mirovine.

“Krenut ćemo početkom mjeseca s mirovinama, a nakon toga od 12. lipnja mogu najaviti da kreću povrati poreza na dohodak”, kazao je Marić.

Na pitanje novinara ostaje li i dalje pri tvrdnji da se “sve može dirati, ali mirovine ne”, Marić je odgovorio potvrdno:

“Tako je, neka umirovljenici znaju, mirovine će biti isplaćene prije Tijelova”, odgovorio je ministar financija.

Banke koje mirovine isplaćuju ranije u mjesecu već su počele s isplatom mirovina za svibanj, ako je suditi prema redovima umirovljenika ispred poslovnica kojima smo svjedočili jutros.

Inače, Marić je ranije u svibnju najavio da će isplata preplaćenog poreza ove godine ići ranije nego u proteklim godinama kada se isplata bila u kolovozu, a građani ga mogu očekivati nakon Tijelova 12. lipnja.

Ministar Marić otkrio kada će se isplatiti mirovine za svibanj
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap