Ministar Aladrović: Nema razloga da sindikati pozivaju građane na ulicu

Jasmina Grgurić
17. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Ministar rada i mirovinskog sustava, Josip Aladrović, komentirao je jučer iznesene zahtjeve triju sindikalnih središnjica prema Hrvatskom saboru da uvrsti raspisivanje referenduma o mirovinskoj reformi u dnevni red, jer će u protivnom – izaći na ulice. Ministar je kazao kako ne vidi razlog pozivu na masovni prosvjed te kako ćemo vidjeti što će biti.

Ministar Josip Aladrović (Ilustracija Snimak zaslona/Youtube)

Predstavnici triju sindikalnih središnjica jučer su na Markovu trgu poslali poruku Hrvatskom saboru, od kojeg traže da se raspisivanje referenduma “67 je previše” uvrsti u dnevni red te da se odluka o njegovu održavanju donese što prije.

krešo sever

Sindikati pred Saborom zatražili raspisivanje referenduma. U protivnom - izlazak na ulice

Smatraju da temeljem volje više od 700 tisuća građana vlast mora raspisati referendum o mirovinskoj reformi te to učiniti što prije, tako da se on održi već u listopadu, jer se posljednja tri mjeseca, osim prebrojavanja potpisa, nije događalo ništa. Ako se to ne dogodi, građane će pozvati na masovni prosvjed. Napomenuli su i da se zbog poštivanja volje ogromnog dijela biračkog tijela pitanje ranijeg odlaska u mirovinu i smanjenja penalizacije prijevremenog umirovljenja ne smije zaustaviti putem Ustavnog suda.

Ministar je kazao da ne vidi razlog pozivanju ljudi na ulice te kako su idući potezi na Hrvatskom Saboru pa tek treba vidjeti što će biti.

“Potpisi su pobrojani, poslani u Hrvatski sabor te će zastupnici najvjerojatnije u prvom ili drugom tjednu zasjedanja raspravljati o tome. Vidjet ćemo što će Hrvatski sabor odlučiti” – rekao je ministar Josip Aladrović.