Mensa će održati testiranje inteligencije u 5 najvećih hrvatskih gradova, evo kako se prijaviti

Ana Kanazir
27. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Hrvatska Mensa će obilježiti Međunarodni dan inteligencije 1. listopada tako što će održati testiranja inteligencije tog dana. Ovo će se prvi puta održati u svih 5 najvećih hrvatskih gradova, a bilo tko se može prijaviti.

rješavanje testa

rješavanje testa | foto: Unsplash, Nguyen Dang Hoang Nhu

Hrvatska Mensa je dio zajednice Mensa International koja okuplja više od 140.000 članova diljem svijeta. Testiranje inteligencije će se odvijati istog dana u Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Kako biste se prijavili, morate ispuniti prijavnicu, ali i uplatiti iznos od 145,00 kuna.

Tečaj €/kn: 7,53450
Psihologinja Eva nam je otkrila zašto je važno redovito vježbati mozak i kako ga najbolje pokrenuti

Gdje se održava testiranje?

Testiranje se u Zagrebu održava na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a prijave se primaju zaključno do petka 30. rujna. Mogu se prijaviti svi građani, a na testiranje je potrebno donijeti službenu ispravu s fotografijom. Testiranje provodi ovlaštena psihologinja koja jedina smije korigirati testove te imati uvid u rezultate.

Osim na ovaj način, svoju inteligenciju možete testirati i online putem. Ipak, postoji jedna važna obavijest o bodovanju. Rezultati različitih testova imaju različite statističke parametre i ne mogu se uspoređivati. Kako navode na stranici Mensa Hrvatska, to primjerice znači da IQ 148 na testu koji je Hrvatska Mensa nekad koristila odgovara IQ 131 na testu koji danas koristimo.

Ako se sami želite iskusiti u rješavanju testa inteligencije isto možete napraviti ovdje.

Osim testova inteligencije, potrebno je redovito vježbati mozak raznim drugim zanimacijama kao što su križaljke, problemski zadaci ili optičke iluzije. Zašto je važno vježbati mozak i kako ovu aktivnost uvrstiti u svakodnevnu aktivnost možete pročitati u ovom tekstu. 

Mensa će održati testiranje inteligencije u 5 najvećih hrvatskih gradova, evo kako se prijaviti
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap