Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino: Idealan događaj na koji možete s unucima

Josip Mihaljević
6. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Od 20. do 24. veljače, u zagrebačkom kinu Europa, održat će se četvrto izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino. Idealan je to događaj na koji možete ići s mališanima vaših mališana kako bi pogledali premijeru prvog hrvatskog znanstveno-fantastičnog filma ‘Moj dida je pao s Marsa’.

Foto: press

Četvrto izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu ‒ KinoKino održat će se u zagrebačkom kinu Europa od 20. do 24. veljače. Ulaznice su 15 kuna, sasvim pristupačno za jedan ili dva posjeta.

Direktorica festivala Selma Mehadžić ističe kako su novu i mnogobrojnu publiku stvorili u samo tri godine postojanja festivala.

Glavni natjecateljski program činit će osam suvremenih igranih filmova iz cijelog svijeta, s mališanima u glavnim ulogama koji će preuzeti uloge odraslih ljudi i pokazati svoju zrelost.

Filmovi:

  • Ja sam William – dječak bez roditelja morapronaći mjesto u svijetu bez pomoći odraslih
  • Moje neobično ljeto s Tess – zabrinuti dječak upoznaje misterioznu Tess
  • Dječakov san – indijska komedija o dječaku koji živi u siromašnom dijelu Indije, a najveća mu je želja imati vlastiti zahod
  • Tri svemirske pogreške – film o dvojici braće kako tjeraju svoju obitelj na put u u Finsku u potrazi za srećom
  • Na putu do jezera – film prati neobičan izlet troje djece iz anatolijskog sela
  • Supa Modo – kandidat za Oscara koji progovara o teškoj temi na zabavan i dirljiv način
  • Zloginje – film srpskog redatelja Raška Miljkovića opisuje se kao jedan od najvažnijh filmskih ostvarenja za djecu na svjetskoj razini

Premijera prvog hrvatskog znanstveno-fantastičnog filma ‘Moj dida je pao s Marsa’

U filmu se koriste najsuvremenije filmske tehnologije i do ovih dana nezabilježeni posebni efekti u spomenutom filmu. Redatelji Dražen Žarković i Marina Andree Škop upravo će na festivalu predstaviti svoje zajedničko ostvarenje, prvi hrvatski znanstveno-fantastični film ‘Moj dida je pao s Marsa’.

U sklopu festivala održavat će se i edukacije i drugi popratni programi.

“Očekuje nas dosad najbogatije izdanje radionice Od kina do učionice, koje donosimo u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Radionica je namijenjena nastavnicima i odgojno-obrazovnim djelatnicima”, kaže koordinatorica festivala Katarina Crnčić.

Osim toga, redateljica i članica žirija Čejen Černić održat će radionicu “Prvi filmski korak”, a sudionici će morati sami osmisliti orignialnu priču.

Kao šećer na kraju, za nešto stariju publiku, prikazat će projekciju jedne o najslavnijih romantičnih komedija svih vremena – Neki to vole vruće Billya Wildera. Više informacija o ulaznicama možete pročitati OVDJE.

Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino: Idealan događaj na koji možete s unucima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap