Maske su trošak, a umirovljenicima ih je odlučio podijeliti jedan grad

Jasmina Grgurić Zanze
13. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Obveza nošenja zaštitnih maski za lice u javnom prijevozu, trgovinama i ustanovama građanima stvara dodatni trošak, pogotovo umirovljenicima koji od malenih mirovina jedva da imaju za hranu i režije. Država nije osigurala besplatnu podjelu za ugrožene pa je čitava stvar prepuštena tek dobroj volji pojedinih gradova, poput Zagreba, a sada i Karlovca gdje na masku pravo ima baš svaki stariji građanin.

Foto: Grad Karlovac

Grad Karlovac umirovljenicima je u vrijeme pandemije podijelio već oko pet tisuća zaštitnih višekratnih maski za lice. Obveza njihova nošenja u autobusima, trgovinama, bankama te ostalim mjestima predstavlja dodatno financijsko opterećenje starijim građanima koji ionako jedva krpaju kraj s krajem.

“Maske se dijele svim umirovljenicima starijim od 65 godina i to umirovljenicima korisnicima Socijalnog programa Grada Karlovca, te ostalima putem Gradskog društva Crvenog križa, Kluba umirovljenika, Matice umirovljenika, gradskih četvrti i mjesnih odbora i župnih Caritasa.

Korisnici, umirovljenici, Socijalnog programa Grada Karlovca svoje zaštitne višekratne maskice mogu  podići utorkom, četvrtkom i petkom u razdoblju od 08 – 13 sati na adresi Trga bana Jelačića ” – pojasnili su iz karlovačke gradske uprave.

Svi umirovljenici iznad 65 godina, koji imaju potrebu za zaštitnim višekratnim maskicama mogu ih podići, jednokratno, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8:30 – 10 sati na adresi Smičiklasova 25, a uz predočenje osobne iskaznice i dokazu o statusu umirovljenika.

Zaštitne maske za lice i antiseptike u ljekarni platila 819 kuna!

“Na ovaj način nastojimo pomoći i onim najranjivijim skupinama u društvu, a u cilju zaštite zdravlja svih građana. Odgovornim ponašanjem vodimo brigu o našem zdravlju, ali i očuvanju radnih mjesta i funkcioniranju svakodnevnih poslovnih i životnih aktivnosti. Podjela maskica samo je jedan od način kojima se pomaže umirovljenicima. Kontinuirano se provodi  program pomoći u kući, dostavljaju im se paketi hrane, higijenske potrepštine i ostalo neophodno za život” – zaključuju iz Grada Karlovca.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap