Malo zabave nikome ne škodi! Donosimo pet jednostavnih mobilnih igara za razbibrigu

Matej Markovinović
29. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Videoigre nisu više ograničene za računala ili igraće konzole. One se vrlo jednostavno mogu preuzeti i igrati na mobitelima. Izbor aplikacija i igara zaista je velik, no mi smo odlučili izdvojiti njih pet koje možete zaigrati u čekaonici kod doktora ili dok su reklame na televiziji.

Foto: Unsplash

Osim olakšane komunikacije i surfanja internetom, mobitel omogućuje korisnicima još štošta toga. Među svim tim silnim mogućnostima, nazire se i zabava.

Znate li što je mobilna aplikacija te kako ju instalirati i izbrisati na vašem telefonu? Donosimo jednostavan vodič

Bilo da je riječ o fotografiranju, slušanju glazbe ili pak gledanju smiješnih videa o mačkama, mobitel nas itekako može zabaviti. No, mnoge osobe u zrelijoj dobi zaborave jednu stvar. Na mobitelima se mogu igrati i razne igrice.

Već smo na portalu mirovina.hr imali tekst o tome kako preuzeti i instalirati aplikaciju na mobitel, a isti se taj proces može ponoviti i za mobilne igre. Budući da je izbor igara zaista velik, odlučili smo vam olakšati posao, stoga donosimo pet jednostavnih i zabavnih igrica koje možete preuzeti.

Fruit Ninja

Fruit Ninja stekla je svoju popularnost još prije oko 10 godina, ali i dalje je jedna od najpopularnijih mobilnih videoigara. Naime, riječ je o igri u kojoj ste vi, odnosno vaš prst nindža, kojemu je zadatak presjeći što više voća u zadanom roku te tako prikupiti što veći broj bodova.

Ova je igra vrlo jednostavna i zabavna, a moguće ju je besplatno preuzeti na Google Play Storeu i Apple App Storeu.

Screenshot: Google Play

Tetris

Čak i ako niste “igrač” u duši, zasigurno ste čuli za Tetris, jednu od najpopularnijih videoigara na svijetu, za koju je zaslužan ruski znanstvenik Aleksej Pažitinov. Pravila igre vrlo su jednostavna. Dijelići sastavljeni od četiri kvadratića padaju s vrha polja, i cilj ih je rotirati i složiti da između njih ne ostaje prazan prostor.

Kad se jedan rad popuni dijelićima, on automatski nestaje i vi dobivate bodove. Igra traje sve dok dijelići ne dodirnu vrh polja, tada, dakle, gubite. Tetris je u raznim verzijama moguće besplatno preuzeti na Google Play Storeu i Apple App Storeu.

Screenshot: Google Play

 

QuizzLand

Ako volite gledati Potjeru, Milijunaša i slične emisije, ova je igra stvorena za vas. QuizzLand jednostavna je kvizaška igra na Hrvatskom, koja se može pohvaliti brojnim pitanjima iz opće kulture, znanosti, umjetnosti, glazbe i drugim relevantnim temama.

Valja istaknuti da korisnik nakon odgovora na pitanje može provjeriti i objašnjenje zašto je pojedini odgovor točan, pa se tu otvara mnogo prostora za naučiti nešto novo. QuizzLand besplatno se može preuzeti na Google Play Storeu ili Apple App Storeu.

Screenshot: Google Play

Okay?

Okay? neobična je igra, neobičnog naziva. Iako ju je Google Play svrstao u kategoriju jednostavnih igara, Okay? je vjerojatno najkompliciranija na ovoj listi. No, nedajte da vas to pokoleba. Riječ je, naime, o igri u kojoj s lopticom morate pogoditi sve objekte koji se nalaze na zaslonu.

To zvuči dovoljno jednostavno, no nakon nekoliko prijeđenih razina postane itekako izazovno. Dakle, vaš prst određuje putanju te loptice, i za prijeći razinu, potrebno je pronaći upravo onu putanju zahvaljujući kojoj će loptica pogoditi sve objekte.

Igrica je besplatna i može se preuzeti na Google Play Storeu i Apple App Storeu.

Screenshot: Google Play

 

Solitaire – Pasijans

Pasijans je vjerojatno najpopularnija kartaška igra na svijetu te se kao takva može zaigrati i na vašim mobitelima. Ako vas treba podsjetiti, pasijans je kartaška igra čiji je cilj složiti karte nekim sustavnim redoslijedim te ih upariti kako bi se one “odbacile”.

Na Google Play Storeu i Apple App Storeu postoji mnoštvo besplatnih verzija Pasijansa, no mi vam preporučujemo onu klasičnu koju ste prije dvadesetak godina mogli zaigrati i na računalima.

Screenshot: Google Play

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap