Malena tuguje za Klepetanom: Rode koje su dokazale da postoji bezvremenska ljubav

Jasmina Grgurić
28. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Obećanje”dok nas smrt ne rastavi“, prema statistikama, u Hrvatskoj ne shvaća ozbiljno svaki treći bračni par koji svoju vezu okonča rastavom. Koliko snage ima u ovim riječima potvrđuje nam jedna od najljepših ikad ispričanih priča o ljubavi i odanosti. No, njezini akteri nisu ljudi, već rode. Nakon 17 dugih ljeta, Malenu i Klepetana nisu razdvojile ni tisuće kilometara prevaljenih iz Afrike, nego upravo smrt životnog suputnika. Gotovo tri desetljeća stara ljepotica, o kojoj neumorno u Brodskom Varošu brine požrtvovni domar Stjepan Vokić, ostala je udovica. Pred njima se sada nalaze novi izazovi.

Stjepan Vokić i Malena (Snimak zaslona/SBTV)

Ljubavna priča između dvije rode, Malene i Klepetana, nakon 17 godina odane ljubavi, ovog proljeća dobila je svoj tužni završetak. On se vratio ranije nego inače, uništio nekoliko jaja u kojima zbog zime nije bilo ptića te star i bolestan mjesec dana kasnije napustio gnijezdo kako bi otišao umrijeti.

Iza Klepetana je ostala ucviljena udovica, sama u gnijezdu i bez potomaka. Udvarača ima, no Malena ih sve redom odbija. Kao što je to činio gotovo 30 godina, o noj i u tuzi brine domar Stjepan Vokić. Koliku žrtvu je podnio kako bi održavao vezu Malene i Klepetana, sve dok ih smrt nije rastavila, najbolje zna on sam. Svoju staru prijateljicu ne namjerava napustiti ni sada.

“Četvero njih je došlo kod matere na dasku i tri-četiri sata su tužno klepetali. Tada sam znao da je Klepo otišao u prirodu da ugine. Znate kako kažu da ptice umiru pjevajući…” – ispričao je za SBTV Brod portal Stjepan Vokić, siguran da je uginuo.

Kako bi razveselio svoju ljubimicu, najavljuje obnovu gnijezda i postolja na dvorišnoj zgradi škole, uz još mnogo truda i rada kojeg briga o najpoznatijoj hrvatskoj rodi iziskuje. Možda će, kaže, Malena nagodinu prihvatiti kojeg udvarača i do tada zaboraviti gubitak svoje životne ljubavi, ali zasada to nije slučaj pa se oni uzaludno trude.

“Sad je jako u tomu. Poginuo joj je čovjek, poginuo joj je sin. Ona sama ne valja, djece nije bilo, i to je za njih veliki šok” – dodaje.

Za svoju Malenu, koja je othranila čak 66 ptića, toliko je vezan da je u ljetnim mjesecima nikada ne napušta. Tako ne ide ni na more ni nikuda s prijateljima, već samo brine o njoj, pokušavajući joj nabaviti što više ribe. A sve ostalo je u rukama prirode.

 

Malena tuguje za Klepetanom: Rode koje su dokazale da postoji bezvremenska ljubav
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap