Majka (98) preselila u dom kako bi brinula za 80-godišnjeg sina

Jasmina Grgurić Zanze
11. siječnja 2018.
Novosti
A- A+

Da je majčinska ljubav uistinu bezuvjetna dokazuje i ova 98-godišnjakinja koja se preselila u dom umirovljenika kako bi se brinula za svog 80-godišnjeg sina. A da su nerazdvojni, posvjedočilo je i osoblje ustanove u kojoj su zajedno smješteni, što je zaista rijedak slučaj.

Majka Ada i njezin sin Tom Keating nerazdvojni su (Screenshot: Echo video)

Požrtvovna majka Ada Keating u dobi od čak 98 godina odlučila se, krajem prošle godine, preseliti u dom umirovljenika u Liverpoolu kako bi se tamo skrbila o svom 80-godišnjem sinu Tomu koji je stanar tamošnjeg Moss Viewa postao godinu dana ranije s obzirom da mu je bila potrebna dodatna skrb. Tek nešto više od godinu dana kasnije majka Ada odlučila se doseliti i pomoći u brizi o svom najstarijem sinu. Ovu nesvakidašnju priču donosi liverpulski portal Echo.

Slikar i medicinska sestra

Majka i sin, inače s područja Wavertreea nedaleko Liverpoola,  vrijeme provode igrajući igre i gledajući britansku seriju Emmerdale koja prati živote nekoliko obitelji na farmi i okolnom selu. Nerazdvojni su i stoga što se Tom nikada nije ženio i cijeli je život proveo s majkom.

“Svaku večer Tomu zaželim laku noć u njegovoj sobi i ujutro mu dođem reći dobro jutro. Javim mu da se spuštam dolje na doručak. Kada odem van frizeru, on će me potražiti kako bi znao kada ću se vratiti. A kada se vratim, dođe mi sa širom raširenim rukama i da mi veliki zagrljaj. Nikada ne prestaješ biti majka. ” – za lokalni portal Echo ispričala je Ada Keating.

Prije umirovljenja, Tom je radio kao slikar i dekorater, a majka Ada je radni vijek provela u bolnici kao medicinska sestra.

“Osoblje je ovdje jako dobro i sretan sam što svoju majku, sada kada živi ovdje, više viđam. Jako se dobro brine za mene, a ponekad mi kaže: Pristojno se ponašaj!” – priča Tom.

Iz obitelji s četvero djece

Ada i njezin pokojni suprug Harry imali su četvero djece pa tako Tom danas ima dvije sestre, Barbaru i Margi, dok je treća sestra Janet umrla kada je imala svega 13 godina. Adina unuka Debi Higham, kao i ostali članovi obitelji, redovni su posjetitelji doma za starije osobe te su sretni što baka može ponovno biti sa svojim sinom. Pritom, najveća im je utjeha što imaju osiguranu brigu 24 sata na dan pa za njih ne moraju strahovati.

“Uistinu je dirljivo vidjeti toliku bliskost koju Ada i Tom dijele i sretni smo što smo mogli udovoljiti potrebama i jednoga i drugoga. Zaista je rijetko vidjeti majke i njihovu djecu zajedno u istom domu za starije te im želimo zajedničko vrijeme učiniti što posebnijim”- poručio je voditelj ove ustanove, Philip Daniels.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap