Mađarska zbog korone od danas zatvorila granice s Hrvatskom

Jasmina Grgurić Zanze
1. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Zbog koronakrize Mađarska je od danas zatvorila granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji. Ulaz je omogućen samo za opravdane slučajeve, a svi Mađari koji se vraćaju moraju u 14-dnevnu karantenu ili će se morati dvaput testirati. Od 1. 9. rujna otvorena su samo tri granična prijelaza prema Hrvatskoj: Udvar, Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Leteneye.

Foto: Pixabay

Od 1. 9. Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji (ulaz je omogućen samo za opravdane slučajeve). Svi Mađari koji se vraćaju moraju u 14-dnevnu karantenu ili će se morati dvaput testirati. Od 1. rujna otvorena su samo tri granična prijelaza prema Hrvatskoj: Udvar, Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Leteneye, izvijestio je danas Hrvatski autoklub (HAK).

Hrvati od 15. kolovoza i dalje za ulazak u Srbiju moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, osim ukoliko samo ne prolaze kroz Srbiju.

Korisnici domova požalili se na ograničenje slobode kretanja i posjeta

Također, sve osobe koje putuju u Italiju (od 13. kolovoza) i Austriju (od 18. kolovoza), prilikom ulaska moraju imati negativan test na COVID – 19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u te zemlje. Odluka se odnosi na državljane Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Hrvatskoj. Tranzit kroz Italiju i Austriju trenutno nije ograničen te za njega nije potreban negativan test.

Granice BiH otvorene su za državljane Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Od 16. 7. građani EU mogu ući uz predočenje negativnog nalaza testa na koronavirus koji nije stariji od tri dana.

Kada je riječ o Sloveniji, Hrvatska je na crvenoj listi, što znači da građani nakon ulaska u Sloveniju moraju u 14-dnevnu karantenu. Iznimke su osobe koje prevoze robu i koje moraju obaviti tranzit kroz Sloveniju, za što imaju rok od 12 sati.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap