Lažno se predstavili i zatražili provjeru novčanica: Umirovljenica (79) im predala desetke tisuća kuna

Matej Markovinović
16. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Zagrebačka policija izvijestila je o slučaju prijevare na kućnom pragu. Naime, dvojica nepoznatih počinitelja došli su do stana 79-godišnjakinje, lažno se predstavili te zatražili od nje provjeru novčanica. Uzeli su joj nekoliko desetaka tisuća kuna.

Foto: Mirovina.hr

U petak u popodnevnim satima na Peščenici u Sachsovoj ulici, dvojica nepoznatih počinitelja došla su do stana 79-godišnjakinje te su se lažno predstavili kao službene osobe tražeći od nje provjeru novčanica.

Kako javljaju iz zagrebačke policije, umirovljenica je povjerovala u njihovu lažnu priču te im je predala nekoliko desetaka tisuća kuna. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a policija savjetuje građane o prijevarama na kućnom pragu.

“Treba biti svjestan da prevaranti uvijek iznova, lucidno i maštovito, bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu. Obično mole za neku (pri)pomoć, sitnu uslugu, prodaju predmete ili nude usluge, lažno se predstavljajući. Žele zadobiti vaše povjerenje ili sažaljenje jer tako pripremaju teren za ući u vaš stan”, objašnjavaju iz policije.

Policija, naime, ističe da je rizik od prijevare sve veći što je žrtva starije dobi. Stoga kažu da je samozaštitno ponašanje izrazito važno te da može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela prijevara. Na svojim su stranicama objavili i informativni letak sa svim potrebnim savjetima i informacijama.

Foto: PUZ

 

Copy link
Powered by Social Snap