Krešimir Sever se nakon 25 godina povlači s mjesta predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata

Luka Kalac
28. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Krešimir Sever se povukao s mjesta predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) nakon 25 godina, koliko i postoji navedeni sindikati. To je obznanio na sedmom redovnom Saboru NHS-a na kojem su, kao gosti sudjelovali neki od čelnih političara u državi ili njihovi izaslanici. Poručio je kako je časno biti radnik koji zaslužuje dostojne uvjete rada, dostojno radno vrijeme i dostojnu plaću.

Krešimir Sever | Foto: Snimak zaslona / RTL Danas

Na sedmom redovnom Saboru Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) u Zagrebu obilježeno je 25 godina postojanja. Upravo je toliko dugo Krešimir Sever proveo na mjestu predsjednika NHS-a, s kojeg se sada povukao.

Bit sindikalnog djelovanja su solidarnost i socijalna pravda

Krešimir Sever se, kao prvi čovjek Sindikata, prisjetio kolega kojima se zahvalio u oproštajnom govoru. S njima je bivši predsjednik NHS-a radio na osnaživanju spomenutih sindikata u borbi za radnička prava svih ovih godina. Sudeći prema Severovim riječima, bit sindikalnog djelovanja su solidarnost i socijalna pravda, piše n1info.hr.

– Nama u Hrvatskoj i na europskoj razini nedostaje tog odgoja za solidarnost i socijalnu pravdu, izjavio je Krešimir Sever koji je u nastavku poručio da zauzetost za to znači zauzetost za temelje društva. Dužnost je sindikata, kako Sever tvrdi borba za to dvoje.

Sever je tako svoju odluku predstavio na sedmom Saboru Nezavisnih hrvatskih sindikata, a njegov je govor bio praćen pljeskom. On više neće biti predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, na čijem je čelu bio 25 godina.

krešo sever
Krešimir Sever: 'Umirovljenici bi trebali biti prvi u prosvjednim kolonama za radnike'

‘Moramo odgajati djecu za društvenu solidarnost’

– Da je časno raditi, da je časno biti radnik, da je časno živjeti od svoga rada, da taj radnik zaslužuje i dostojne uvjete rada i dostojno radno vrijeme i dostojnu plaću, zaključio je 65-godišnji Krešimir Sever koji je bio nagrađen velikim pljeskom nakon govora.

U intervjuu za glas-slavonije.hr je otkrio kako mu je ovo doista bilo najčasnije i najljepše razdoblje života i kako je vrijedilo svake sekunde, ali i kako bi sve ponovio.

Podsjećamo kako nam je sada nekadašnji predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, Krešimir Sever otkrio u intervjuu kako je zanimljiv podatak da imamo sve manji broj računa, bez obzira na turističku sezonu, a na tim istim računima sve manje kupljenih artikala. Dodao je i kako će građani već sada kupuju povrće i voće na komad. Više možete pročitati u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap