Krenule pripreme, gradit će dom za starije za minimalno 100 ljudi

Josip Mihaljević
10. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Grad Grubišno Polje započeo je aktivnosti na utvrđivanju projektne ideje izgradnje doma za starije i nemoćne osobe u Grubišnom Polju. Radna skupina sastala se u petak 3. srpnja i podržala ideju gradonačelnika Zlatka Mađeruha (HDZ).

zlatko međeruh

Foto: Zlatko Mađeruh, gradonačelnik Grubišnog polja | YouTube screenshot

Grad Grubišno Polje započeo je aktivnosti oko izgradnje doma za starije i nemoćne osobe u Grubišnom Polju. Radna skupina za utvrđivanje projektne ideje institucionalnog smještaja starijih i nemoćnih osoba sastala se u petak 3. srpnja i podržala ideju gradonačelnika Zlatka Mađeruha, piše gradonacelnik.hr.

Na sastanku su bili predstavnici centara za socijalnu skrb, pročelnici gradskih upravnih odjela, ravnatelji gradskih ustanova koji su jednoglasno zaključili kako na području Grada Grubišnog Polja i šireg okružja postoji velika potreba za smještajnim kapacitetima starijih osoba.

Pogledajte kako će izgledati prvi veliki dom umirovljenika u Dubrovniku

“Želim omogućiti starijim sugrađanima čije se obitelji zbog poslovnih obveza ne mogu skrbiti za njihove potrebe da imaju mogućnost stanovanja u uređenom sustavu u kojemu će imati adekvatno zadovoljene životne i zdravstvene potrebe, u skladu sa svojim zdravstvenim stanjem. Nakon ponovljenog vraćanja Centra za socijalnu skrb u Grubišno Polje i Općinskog suda te osnivanja Javne vatrogasne postrojbe, ovo je novi zadatak Grada i cilj kojem stremimo u interesu svih sugrađana treće životne dobi”, kazao je gradonačelnik Mađeruh.

Dodao je da zbog demografskih trendova starenja stanovništva zaista postoji potreba za odgovarajućim oblikom smještaja starijih i nemoćnih koji podrazumijeva zajamčenu kvalitetu stanovanja, njege cijelog tima i stručnjaka te ispunjen društveni život korisnika.

Mađeruh je radnoj skupini koja radi na idejnom rješenju izgradnje doma da kapaciteti budu najmanje za 100 korisnika.

zlatko međeruh
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap