Korisno je znati: Doznajemo kad kreće odvoz božićnih drvaca u pet velikih gradova

Ana Kanazir
7. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Nakon Božića mnogi imaju problem što napraviti s božićnim drvcima. Dok se ona u tegli mogu jednostavno staviti na balkon ili posaditi u dvorište, problem su rezana drvca koja nerijetko danima stoje pored kontejnera. Donosimo vam datume odvoza drvaca u velikim gradovima, u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Zadru, kao i upute građanima.

iglice bora

Iglice bora | foto: Pixabay, TanteTati

U nekim je gradovima odvoz već krenuo, dok u drugima kreće u ponedjeljak, 9. siječnja. Trajanje odvoza ovisit će o količini bačenih drvaca. Potrebno je samo držati se uputa i božićna drvca odložiti na za to predviđena mjesta.

Grad Zagreb

U Zagrebu će se tako drvca odvoziti besplatno, a sve kreće 9. siječnja. Prikupljena drvca se potom odvoze na gradske kompostane, a daljnjom obradom se dobiva kompost. Umjetna drvca se odlažu na reciklažna dvorišta. Iz Zagrebačkog holdinga su građanima uputili i nekoliko upozorenja:

– Građani mogu odložiti svoja drvca na najbliže zelene površine pokraj svojih domova, tako da ne ometaju promet niti zaklanjaju prolaz pješacima. Mole se građani da drvca budu grupirana, odložena bez ukrasa i plastičnih vreća te da budu dostupna vozilima Zrinjevca, stoji na stranicama Holdinga.

Grad Rijeka

Iz KD Čistoće Rijeka su nam rekli kako će odvoz drvca također početi 9. siječnja, a trajat će do 19. siječnja 2023. godine.

– Odvoz drvaca je besplatan, a obavljat će se prema terminima naznačenima u priloženoj tablici po mjesnim odborima Grada Rijeke. Prikupljanje će se odvijati tijekom svakog dana, osim nedjeljom. KD Čistoća moli građane da drvca odlažu isključivo pored spremnika za otpad, a nikako da ih ne odbacuju u okoliš, niti ne odlažu u spremnike za otpad. Uz navedeno, građani mogu bez naknade, uz vlastiti dovoz, drvca zbrinuti i u reciklažnim dvorištima KD Čistoća Rijeka.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Grad Osijek

Iz osječkog Unikoma obavijest su stavili na svoju Facebook stranicu, a u njoj piše kako će se drvca odvoziti tijekom siječnja. Drvca se mogu odložiti na sljedećim lokacijama:

– GČ Retfala – naselje Ljudevita Posavskog (parkiralište pored tržnice)
– MO Višnjevac – park
– GČ Donji grad – Vijenac Murse i Zeleno polje – kod okretišta tramvaja
– GČ Novi grad – Sjenjak – kod robne kuće i kod Studentskog doma
– GČ Tvrđa – Vijenac Ivana Meštrovića – kod NTL-a i “Četverolista”
– GČ Industrijska četvrt – Bosutsko naselje – kod samoposluge NTL
– GČ Jug II – kod Konzuma i kod OŠ “Tin Ujević”

Dodali su i kako stanari u stambenim zgradama svoja božićna drvca mogu odložiti i pored spremnika za komunalni otpad.

Grad Split

Iz Čistoće Grada Splita su nam rekli kako je odvoz božićnih drvaca već krenuo, ali i kako će se od ponedjeljka sam intezitet odvoza povećati.

– Deponiranje je na određenoj lokaciji za biootpad i na posebnom odvojenom mjestu. Sam odvoz nije za naplatu, odnosno besplatan je, a odlaganje je kraj kontejnera za miješani otpad, odnosno na nama dostupnoj lokaciji, rekli su iz Čistoće Split.

Grad Zadar

Iz Čistoće u Gradu Zadru su nam otkrili kako građani božićna drvca mogu slobodno ostaviti kraj spremnika za miješani komunalni otpad (kontejner ili individualni spremnik), a dodaju i kako će odvoz ići tijekom cijelog siječnja 2023. godine.

Copy link
Powered by Social Snap