Kontrolori parkinga u centru Pule su – umirovljenici: Evo koliko su plaćeni

Matej Markovinović
24. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Direktor Pula Parkinga Branislav Bojanić, otkrio je da su dodatne snage njihove tvrtke umirovljenici. Njihov je posao da upozoravaju građane na moguće kazne u ‘holders only’ zoni parkiranja u samom centru grada. Rade po četiri sata dnevno te su plaćeni od 500, pa do 1.000 kuna.

Foto: Unsplash

Na ovotjednom Vijeću Grada Pule, govorilo se o tome koliko koštaju kontrolori takozvane ‘holders only’ zone parkiranja u samom centru grada. Za taj su posao angažirane dodatne snage van uobičajenih zaposlenika Pula Parkinga, pa Ana Fonović iz stranke Možemo smatra da to onda plaćaju svi građani skupljim parkingom, a brine ju i kako za taj posao nikada nije raspisan natječaj.

No, kako prenosi Glas Istre, direktor Pula Parkinga Branislav Bojanić, rekao je da su dodatne snage zapravo – umirovljenici. Prema njegovim riječima, njihov je posao da upozoravaju građane da bi mogli dobiti kaznu, a otkrio je i koliko su za to otprilike bili plaćeni.

– Iznos koji su dobivali bio je od 400 do 500 kuna, pa sve do maksimalno 1.000 mjesečno. Radili su četiri sata dnevno i to su uglavnom bili stanovnici Starog grada. Koliko god da sam pametan, točan iznos koji su dobivali, ne znam. Ostalo je još njih jedan ili dva koji rade izuzetno kvalitetno i pošteno, navodi Bojanić.

Rad u mirovini: Umirovljenici najviše rade u trgovinama na veliko i malo, a evo što još kažu statistike

Za one koji ne znaju, potrebno je napomenuti da je ‘holders only’ zona parkiranja u koju se mogu parkirati samo oni koji imaju dozvolu, najčešće stanari, dostavna vozila i slično. Dakle, zaposleni umirovljenici u Pula Parking moraju upozoriti ostale građane bez dozvole da se tu ne mogu parkirati jer u protivnom mogu dobiti kaznu.

Podsjetimo, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na dan 31. prosinca 2022. godine, bilo je zaposleno ukupno 23.399 umirovljenika. Riječ je, naime, o zapošljavanju na pola radnog vremena. Najviše njih zaposleno je u kategoriji trgovina na malo i veliko; popravak motornih vozila i motocikala.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap