Na Kajzerici pao pripadnik talijanske mafije, susjedi ne vjeruju: “Diler? Pa on je umirovljenik!”

Josip Mihaljević
5. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

U Zagrebu je na Silvestrovo uhićen 72-godišnji Claudio D’Este, bivši član mafijaške organizacije iz Venecije Mala del Brenta. Kod sebe je imao lažne talijanske dokumente, a sada mu prijeti preko deset godina zatvora zbog šverca narkotika. Claudio je “operirao” i u Hrvatskoj u kojoj se skrivao od talijanskih vlasti.

sopranosi

Foto: Sopranosi | Youtube screenshot

72-godišnji bivši član venetske mafije od talijanskog pravosuđa skrasio se upravo na Kajzerici, sa suprugom Snježanom. Na Silvestrovo se spremao za doček Nove godine s obitelji i prijateljima, ali mu je policija pomrsila planove, piše Jutarnji list.

Kod njega su našli lažne talijanske dokumente, a vlasti sumnjaju da i dalje ima pomagače koji su mu pomogli u skrivanju od talijanskog pravosuđa koje ga tereti za šverc narkotika. Ako se vrati u Italiju, morat će odslužiti 10 godina, tri mjeseca i 16 dana zatvora.  Claudio je bio među vodećim dilerima u venetskoj mafiji, a švercao je kokain i heroin.

Prvi puta je uhićen davne 1976. godine, a u 80-im godinama bavio se unosnim narkobiznisom. Navodno je vodio casino u Novigradu istarskom u međuvremenu, prije nego što je 1997. godine uhićen zbog međunarodne trgovine kokainom. Pušten je ranije iz zatvora 1999. godine i od tada je u bijegu.

Moguće je da se svo ovo vrijeme skrivao u Hrvatskoj, a građani s Kajzerice ne mogu vjerovati da se radi o jednom pravom pravcatom mafijašu. Tvrde da je u susjedstvu od 2007. godine i da nikada nisu posumnjali da je kriminalac:

“Tu u našem susjedstvu živi sa suprugom i kćeri tinejdžericom. Imaju i retrivera s kojim odlaze u svakodnevne šetnje. Za razliku od Snježane koja ima agenciju za nekretnine, Talijan kao da nije radio ništa. Čak mu ni ime ne znamo”, ispričao je za Jutarnji list jedan od susjeda.

I drugi susjedi nisu mogli povjerovati u cijelu priču:

“Ne mogu vjerovati da se taj čovjek bavio ičim, a kamoli daje opasni kriminalac. Flegma je tip, šepa tj. malo otežano hoda. Diler drogom? Pa on je umirovljenik! Šta da vam kažem, ponaša se i izleda kao onaj klasični Talijan”, ispričala je susjeda s Kajzerice.