Još jedna prevara umirovljenika: Mislio da kupuje traktor, a ostao bez novca i podataka

Ana Kanazir
31. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Prošlog rujna su 38-godišnjakinja i 41-godišnjak na društvenoj mreži oglasili da prodaju traktor, a na oglas se javio umirovljenik koji im je odmah uplatio predujam. Ostatak novca je trebao platiti kod preuzimanja traktora. Ipak, traktor nikada nije dobio, ostao je bez novca, a dao im je i svoje podatke, što je rezultiralo još jednom prevarom.

crveni traktor u polju

Traktor | Foto: Pixabay

Prevare umirovljenika su sve češće, a nerijetko ostaju bez novca, kao i bez osobnih podataka. Upravo to se dogodilo i 69-godišnjaku sa zadarskog područja.

crveni traktor u polju
Neobična nesreća: Prevrnuo se traktor, a djed je bacio unuka kako bi ga spasio

Dvije osobe su ciljano objavile oglas na društvenoj mreži o prodaji traktora i čekale su da netko nasjedne na njihovu prevaru. Javio im se umirovljenik koji im je odmah uplatio traženi predujam, a dostavio im je i osobne podatke. Ipak, ovdje nije kraj priče jer su, kako navode iz Policijske uprave Benkovac-Obrovac, prevaranti u studenome prošle godine iskoristili te podatke i kod jednog teleoperatera sklopili ugovor o kupnji mobitela i pretplati.

Na ovaj su način sebi omogućili materijalnu korist od nekoliko stotina eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja je protiv osumnjičenih državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap