Još jedan grad dijeli maske umirovljenicima koji se voze javnim prijevozom

Jasmina Grgurić
29. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je prošli tjedan odluku o obveznom nošenju maski za lice u svim sredstvima javnog prijevoza diljem zemlje. Ipak, država građanima nije osigurala maske pa tako putnici taj trošak moraju snositi sami, uz plaćanje karte. Neki gradovi odlučili su starijim građanima osigurati makar dio potrebne opreme za putovanje autobusom, vlakom ili tramvajem…

Foto: Rawpixsel

Grad Zagreb umirovljenicima je putem mjesnih odbora odlučio podijeliti po dvije maske koje su od prošlog tjedna obvezne u javnom prijevozu diljem Hrvatske. Građanima to predstavlja veliki trošak, pogotovo nezaposlenima i umirovljenicima s malenim mirovinama koji su ujedno i najrizičnija skupina u slučaju zaraze koronavirusom.

Za paket maski potrebno je izdvojiti od 200 do 300 kuna, što si većina ne može priuštiti. Naime, jednokratna maska vrijedi svega nekoliko sati pa je za putovanje u dva pravca potrebno imati najmanje jednu, a optimalno i dvije maske. Netko tko putuje svaki dan, treba ih imati između 30 i 60, što je trošak od nekoliko stotina kuna.

Malu pomoć umirovljenicima nakon Zagreba sada nudi i Velika Gorica.

Bandić umirovljenicima dijeli maske koje su od danas obavezne u javnom prijevozu!

“Grad Velika Gorica, cijeneći brigu za zdravlje svojih građana, posebice starije životne dobi, osigurao je podjelu maski umirovljenicima. Umirovljenici koji imaju potrebu putovati javnim prijevozom kako bi obavili zdravstvene preglede ili druge neophodne potrebe, mogu doći po masku na dvije adrese: U prostorijama Crvenog križa, Cvjetno naselje 16 i u prizemlju zgrade Gradske uprave, Trg kralja Tomislava 34.

Maske je moguće podizati vikendom od 10 do 14 sati, a radnim danom od 8 do 14 sati uz predočenje osobne iskaznice” – kazali su iz Grada Velike Gorice gdje je podjela maski počela u subotu.

Još jedan grad dijeli maske umirovljenicima koji se voze javnim prijevozom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap