Jedna hrvatska općina sufinancirat će režije umirovljenicima i samcima bogatim iznosom

Milan Dalmacija
15. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Općina Molve sufinancirat će režijske troškove svima koji su vlasnici nekretnina ili imaju prijavljeno boravište na području općine. Samci stariji od 55 godina, umirovljenici, primatelji socijalnih naknada, nezaposleni i mlade obitelji dobit će 666 eura, a ostali će primiti 333 eura.

Općina Molve | Foto: Screenshot: YouTube/Općina Molve

Da financijska kriza ne trese općinu Molve, pokazuje i novi javni poziv za sufinanciranje režijskih troškova građanima. Kako smo već ranije pisali, na račun općine je zbog rasta cijena plinske rente stiglo puno više novca, kojeg su vlasti odlučile preusmjeriti potrebitima.

Molve u plusu, građani na dobitku: Dijeli se 1.000 kuna pomoći, u 2023. umirovljenici i samci dobivaju još više

Tako se na natječaj mogu prijaviti svi čije je prebivalište na području Općine i to na adresi nekretnine za koju podnose zahtjev. Podnositelj zahtjeva mora biti vlasnik ili suvlasnik te nekretnine. Novost je da se prijaviti mogu i fizičke osobe koje nisu vlasnici nekretnina, ali najmanje 10 godina imaju prebivalište na adresi za koju podnose zahtjev ili plaćaju režijske troškove.

Predviđeni su iznosi od 333 i 666 eura. Na veću svotu imaju pravo samci stariji od 55 godina, nezaposleni, umirovljenici, korisnici drugih socijalnih primanja i mlade obitelji u kojima je podnositelj zahtjeva mlađi od 45 godina. Ostali će primiti manju svotu.

Tekst natječaja, kao i potrebne obrasce, građani mogu pronaći na stranicama Općine Molve. Rok za podnošenje zahtjeva je 24. ožujka.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap