Jedan od legendarnih članova Montyja Pythona priznao da radi s 80 godina zbog financijskih neprilika

Luka Kalac
18. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Britanski komičar i glumac Eric Idle iz Monty Pythona je javnosti obznanio kako i dalje radi jer mu treba novac. U nastavku je dodao kako nije ni sanjao da će u dobi od 80 godina prihodi biti tako katastrofalno niski. Tome treba dodati kako je u rujnu 2022. godine podijelio vijest da je pobijedio rak gušterače. Liječenje te bolesti navjerojatnije mu je odnijelo puno novca.

Eric Idle i John Cleese | Foto: Screenshot YouTube / Team Coco

Glumac Eric Idle se proslavio kao član komičarske skupine Monty Python. Unatoč slavi, britanski komičar  poznat kao Sir Robin, ne-baš-tako-hrabar-kao-Sir-Lancelot u filmu ‘Monty Python i Sveti Gral’ i dalje radi s punih 80 godina i to zbog financijskih razloga. Da nije riječ o bezazlenim financijskim poteškoćama otkrio je ovaj 80-godišnjak lani kada je prodao svoj dom.

‘Ne smeta mi što nisam bogat’

– Ne znam zašto ljudi uvijek misle da smo puni novca. Python je katastrofa. Nisam ni sanjao da će u ovoj dobi prihodi biti tako katastrofalno niski, istaknuo je glumac i komičar Eric Idle za bbc.com.

Mnogi su smatrali kako će okončati financijske poteškoće Netflixovim dokumentarnom filmu, ali o tome nije krio svoje mišljenje. Na pitanje bi li mu on mogao pomoći, psovkom je komentirao cijeli žanr i spomenutu kompaniju te je zaključio: ‘Ne smeta mi što nisam bogat. Više volim biti duhovit.’

Još 1969. godine Idle je s Grahamom Chapmanom, Johnom Cleeseajem, Terryjem Gilliamom, Terryjem Jonesom i Sirom Michaelom Palinom osnovao komičarsku skupinu Monty Python. S televizijskom serijom ‘Leteći cirkus Montyja Pythona’ koja je prikazivana na BBC-ju stekli su slavu, nakon čega su zaredali pet uspješnih filmova između 971. i 1983. godine.

Gotovo 23.000 umirovljenika radi na pola radnog vremena, najviše su zaposleni u trgovinama

Skupina Monty Python je izgubila u borbi za autorska prava svog filma

Inače, Eric Idle je autor srednjovjekovnog mjuzikla ‘Spamalot’ zbog kojeg je osvojio nagradu Tony za najbolji mjuzikl. Dodao je kako je ta serija ‘zaradila novac prije 20 godina’. Financijska situacija Idlea se dodatno zakomplicirala 2013. godine kada je Mark Forstater, producent filma ‘Monty Python i Sveti gral’ iz 1975. godine pobijedio u borbi za autorska prava s autorima kako bi dobio dio zarade, piše bbc.com.

Komičar se zahvalio obožavateljima na podršci te im je poručio da je dobro.

– Ja sam angažiran i pišem. To je ono što radim i što mi se najviše sviđa. Stvaranje nove serije. Nešto što se čini potpuno normalnim. Radim to od 1963. Naučio sam puno, ali tada sam imao sjajne mentore, rekao je Idle.

Tek kada je pobijedio rak gušterače, to je obznanio javnosti

Uz sve navedene neprilike, Idle se pojavio u pjevačkoj emisiji ‘The Masked Singer’ u SAD-u unatoč dijagnozi raka gušterače. Srećom, u rujnu 2022. je obznanio javnosti kako je pobijedio bitku protiv ove teške bolesti.

I preostali članovi komičarske skupine Monty Pythona nisu stali s radom. Ovog mjeseca John Cleese je podijelio vijest da je osmislio i napisao predstavu koja se temelji na sitcomu ‘Fawlty Towers’ iz sedamdesetih. Cleesejeva predstava će premijerno biti prikazana 4. svibnja 2024. godine.

Copy link
Powered by Social Snap