Jarun će ove subote zabavom i sportom “okupirati” invalidi rada iz cijele Hrvatske

Jasmina Grgurić Zanze
10. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Jarun će ove subote biti mjesto zabavnog i rekreativnog susreta invalida rada. U čast pokojne predsjednice Marije Topić, invalidi rada iz 13 hrvatskih gradova okušat će se u devet sportskih disciplina. A sve će biti začinjeno zabavom za članove i prijatelje zagrebačke Udruge invalida rada.

Na susretima će se zaigrati i šah Foto: Udruga invalida rada Zagreb

Zagrebačka Udruga invalida rada ove subote na Jarunu organizira veliko druženje. Riječ je o petom Memorijalu Marije Topić koji će biti obilježen sportsko-rekreativnim i kulturno-zabavnim sadržajima na otoku Trešnjevka u okviru ŠRC-a Jarun. Susret će okupiti oko 150 invalida rada iz 13 gradova, među kojima su i umirovljenici, a održava se u čast dugogodišnje predsjednice Marije Topić.

U čast zaslužnoj predsjednici

Posjetitelji će se natjecati u devet sportskih aktivnosti, najbolji će biti nagrađeni odličjima, a zabavni će dio okupiti i brojne prijatelje zagrebačkog UIR-a. Memorijal se održava pod pokroviteljstvom Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

“Neizmjerno mi je drago da petu godinu zaredom organiziramo ovu manifestaciju, jer Marija je to svakako zaslužila. Ona je razlog da je UIR Zagreba ovo što je danas, dobro organizirana, snažna i učinkovita udruga” – kaže predsjednica Nada Vorkapić.

Kroz 51-godišnju povijest kontinuiranog djelovanja, ističu iz UIR Zagreba, niti jedna osoba nije ostavila toliko traga kao Marija Topić. Svojim organizacijskim sposobnostima i odlikama vođe, ali i čovjeka, kroz 14-ogodišnji mandat podigla je status UIR Zagreba na zavidan nivo uz koji se veže aktivan angažman u borbi za bolji položaj invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom u zajednici. Povodom obljetnice njezine smrti, u svibnju, organiziraju stoga manifestaciju u njezinu čast.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap