Jalža (80) već neko vrijeme nema vode u kući i za to krivi šefa vodovodne udruge, HDZ-ovca Marijana Bujana

Jelena Ratko
18. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

Osamdesetogodišnjakinja iz maloga mjesta u Podravini, živi bez vode već više od deset dana, a za to krivi nadležnu Vodovodnu udrugu i njezina predstavnika Marijana Bujana. Snaha joj nosi vodu za osnovne higijenske potrebe.

Foto: pixabay.com

Jalža Sabolović (80) iz Sirove Katalene pokraj Đurđevca prije deset dana ostala je bez vode, prenosi Podravski.hr. Kvar na mjesnom vodovodu nastao je prije njezina vodomjera, pa bi se za popravak trebala pobrinuti Vodovodna udruga Sirove Katalene, na čijem je čelu poznati đurđevački HDZ-ovac Marijan Bujan. No, udruga ne mari previše za 80-godišnju staricu koja živi sama.

“Odmah je moja snaha Nada prijavila kvar Udruzi i rečeno nam je da pokušamo sami otkloniti kvar ako se dogodio od vodmjera do instalacija u kući. No, tu nema nikakvog kvara pa smo opet zatražili pomoć Udruge, a predsjednik Marijan Bujan ne želi pozvati majstora i pustio je vodovod u funkciju bez popravka dijela pred mojom kućom”, žali se gospođa Jalža.

Zbog kvara, baka Jalža ne može prati suđe, zube, niti se otuširati. Snaha Nada joj donosi vodu za te osnovne potrebe.

“Sramotno je da već deset dana moram živjeti bez vode u kućanstvu”, smatra Jalža i dodaje kako je “baš zanima kakva bi situacija bila s popravkom da se kvar dogodio pred kućom Marijana Bujana”.

Osamdesetogodišnja stanovnica Sirove Katalene nije priključena na gradski vodovod, radi slabih financijskih mogućnosti, ali misli da, kad već postoji mjesni vodovod, nema razloga “zašto se ne bi svim kućanstvima omogućila normalna opskrba”, kaže.

Marijan Bujan, pak, ističe kako je obitelj Jalže Sabolović krenula otklanjati kvar i da im je Udruga izašla u susret na način da je vodovod tri dana bio isključen.

“Prema mojim informacijama, došlo je do svađe obitelji i zbog toga oni nisu otklonili kvar, a najvjerojatnije je uzrok začepljenje cijevi. Udruga nije dužna otklanjati kvarove jer je to mjesni vodovod, no kod sitnih zahvata izlazimo mještanima u susret. Nakon tri dana ostali mještani su tražili da se vodovod pusti u funkciju, pa smo to i učinili”, rekao je.

Bujan je dodao i da sin gospođe Sabolović živi u kući 50 metara dalje od nje. “Kad se on ne želi pobrinuti za dostojan život svoje majke, mi ćemo se, bez obzira što to nije naša dužnost, pobrinuti da baka opet dobije vodu”, kazao je Bujan.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap