Iznenadni odlazak Milorada Ronkulina, bivšeg suca i posljednjeg supruga Žuži Jelinek

Jasmina Grgurić Zanze
27. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Nikada nije ni pušio ni pio, redovito je šetao te vježbao jogu. U prvom braku bio je 40, a u onom sa Žuži Jelinek 15 godina. Novu odabranicu pronašao je upravo na Žužinu sprovodu, no nakon dvije godine druženja vezu nikada nisu ozakonili.

Žuži Jelinek Snimak zaslona/Youtube

Mjesec dana prije 99. rođendana od srčanog udara preminuo je iznenada Milorad Ronkulin, jedan od najstarijih sudaca, poznat i kao posljednji suprug modne stilistice i životne savjetnice Žuži Jelinek. Nakon Žužine smrti, ljubav je u doista poznim godinama uspio pronaći još jednom, s nekadašnjom pedagoginjom Gordanom Friščić s kojom je proveo dvije godine.

“Taj je čovjek među anđelima. Jedna splitska duša koja je voljela glazbu, šetnje Zrinjevcem, kolače i sladoled slastičarnice Vincek… Doista sam žalosna. Uvijek sam govorila: “Hvala Žužiki što ga je ostavila da se, barem koliko-toliko, družim s gospodinom Ronkulinom”, rekla je gospođa Friščić za Story.

Iako mu je želja navodno bila da bude pokopan pokraj Žuži s kojom je u braku bio 15 godina, Story piše da mu je posljednje počivalište ipak pokraj prve supruge. Ono što je pomalo neobično jest da je Ronkulin svoju posljednju izabranicu Gogu upoznao upravo na Žužinu sprovodu, od kada su se viđali svakodnevno.

Za medije su znali davati izjave kako je sve počelo kao prijateljstvo, iz kojeg se kroz nekoliko mjeseci izrodilo nešto više. Planirali su i zajednički život, ali vezu nisu ozakonili.

Milorad Ronkulin bio je iznimno vitalan za svoje godine, a kondiciju je održavao svakodnevnim šetnjama i jogom. Nikada nije pušio ni pio.

Sa suprugom Ljerkom u braku je proveo 40 godina, dok je 15 godina proveo sa Žuži Jelinek. Kada se razboljela i završila u kolicima, svaki bi joj dan donosio hranu i buket cvijeća.

“Žužika je živjela tu preko puta mene, šetala je svoga psa okolo, sretali smo se često i tako, malo-pomalo smo se upoznali. Malo kavica, malo zajedničke šetnje i jednog dana kaže ona meni da bi se udala za mene. A udaj se onda, rekao sam joj. Bilo nam je jako lijepo. Putovali smo stalno, malo u Ženevu, malo u Opatiju… Na obali jezera u Ženevi imala je tri kuće. Išli smo od jedne do druge. Ja nikad ništa od nje nisam tražio, a evo sada se njezini sinovi i kćeri tuku za nasljedstvo. Ružno je to – ispričao je jednom prilikom za Jutarnji list.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap