Iz perspektive ovog umirovljenika, svijet se mijenja zbog jedne stvari: ‘Koristio sam gotovinu’

Matej Markovinović
21. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Jedan od najpopularnijih umirovljenika na TikToku, Brian Smith, podijelio je sa svojim gledateljima kako je doživio nostalgično iskustvo nakon što je bombone u trgovini platio – gotovinom. Trend plaćanja karticom i pametnim telefonima stigao je i kod nas, pogotovo nakon što je Hrvatska ušla u eurozonu.

Foto: mirovina.hr

Britanski umirovljenik i popularni kreator kratkih videozapisa na TikToku, Brian Smith, podijelio je sa svojim gledateljima zašto misli da se svijet mijenja. Do svoga zaključka došao je kada je – kupio paketić bombona u trgovini.

“Kupio sam upravo paketić bombona, bez šećera kao što vidite, ali sam koristio gotovinu. Imao sam funtu, kovanicu od 20 i kovanicu od pet penija. Stavio sam to na blagajnu i to je bilo poprilično nostalgično iskustvo. Svijet se mijenja”, rekao je umirovljenik.

@brian..smith Using cash – a nostalgic experience #cash #money ♬ The Champion – Lux-Inspira

Smith, naime, smatra plaćanje gotovinom nostalgičnim iskustvom, jer ljudi sve više koriste beskontaktne načine plaćanja pomoću kartica ili pametnih telefona. Taj trend nije samo vidljiv u razvijenijim zemljama, poput Velike Britanije i SAD-a, nego i kod nas, pogotovo nakon što smo zamijenili kunu eurom.

Iz tog vas razloga pitamo, koristite li vi za kupovinu češće karticu ili gotovinu?

Plaćate li češće karticom ili gotovinom?

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap