Iz karantene zabavljaju svijet: Umirovljenici zablistali na naslovnicama poznatih albuma

Josip Mihaljević
14. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Korisnici britanskog doma za starije i nemoćne Sydmar Lodge u karanteni su već četiri mjeseca, a njihove fotografije su obišle svijet. Na njima poziraju i oponašaju poznate naslovnice albuma, a među glazbenicima ima svega – od kultnog Elvisa pa sve do modernih pop zvijezda.

elvis umirovljenici

Foto: Sydmar Lodge

Korisnici londonskog doma za starije i nemoćne “Sydmar Lodge” u karanteni su od 13. ožujka, a ovih dana njihove fotografije obilaze svijet.

Kako bi se zabavili, odglumili su scene s naslovnih albuma poznatih bendova, a tu ima svega – od Elvisa Presleya, Davida Bowieja i Queena pa sve do modernih pop glazbenika poput Adele i Taylor Swift.

Robert Speaker, koordinator njihovih aktivnosti smislio je ideju, a umirovljenici su rado prihvatili izazov, piše bbc.com.

“Dobio sam ideju prije mjesec dana. Počeo sam ih fotografirati i birati među njima tko bi najbolje išao uz koji album”, kazao je Speaker.

Jedna od zvijezda s naslovnica je 93-godišnja Sheila koja je odglumila Rag’n’Bone Manov album ‘Human’, a prošle je godine upoznala pjevača na koncertu.

Fotografije su postale viralne i preplavljuju portale:

“Cilj nam je bio pokazati da domovi za starije nisu tugaljiva mjesta, čak niti tijekom ove pandemije”, kazao je Speaker.

Foto: Sydmar Lodge, 93-godišnja Sheila

Foto: Sydmar Lodge, Lily kao Madonna

Foto: Sydmar Lodge, Toba kao Michael Jackson

Foto: Sydmar Lodge, Sheila nije razbijala gitaru kao basist The Clasha

Foto: Sydmar Lodge, stručna služba kao Queen

Foto: Sydmar Lodge, Adele (21) i Vera (93)

Foto: Sydmar Lodge, Roma kao David Bowie