Iz HNS-a htjeli da umirovljenici u Omišlju dobiju novce za božićnicu umjesto poklon bonova, ali zahtjev je odbijen

Ana Kanazir
23. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

U Omišlju na otoku Krku se Hrvatska narodna stranka pobunila i predložila je na sjednici Općinskog vijeća amandman na prijedlog proračuna za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu. Htjeli su da se božićnice i uskrsnice za sve umirovljenike čija mirovina ne prelazi iznos prosječne starosne mirovine isplaćuju u obliku novca, a da ne dobivaju poklon bon za trgovinu kao do sada. Još jedan problem je i dob umirovljenika, jer sada poklon bonove dobivaju samo umirovljenici stariji od 80 godina. Nažalost, prijedlog je odbijen.

Foto: mirovina.hr

Omišalj je do sada isplaćivao poklon bonove za umirovljenike, a HNS je to htio promijeniti. Osim što su htjeli da se božićnice i uskrsnice isplaćuju u obliku novca, htjeli su regulirati i dob, odnosno mogućnost da svi umirovljenici imaju pravo na novčanu pomoć prije ova dva blagdana. Pregled ostalih gradova i općina koje isplaćuju božićnice umirovljenicima možete vidjeti ovdje.

U više od 100 gradova i općina dijeli se božićnica: Pogledajte koliko će dobiti umirovljenici

Do sada su umirovljenici u Omišlju za blagdane dobivali dar u obliku novčanih bonova koji se mogu iskoristiti u određenoj trgovini s kojom Općina ima ugovor. Općinska vijećnica i predsjednica HNS-ove omišaljske podružnice Dina Blažević izjavila je kako bi se božićnice i uskrsnice trebale osigurati svim umirovljenicima kojima mirovina ne prelazi iznos prosječne starosne mirovine, a zalaže se i da svi umirovljenici dobe mirovinu.

Bez obzira na njezina obrazloženja, amandman nije prihvaćen uz opravdanje načelnice Općine Omišalj Mirele Ahmetović da ako se isplate novčana sredstva, umirovljenici taj iznos mogu utrošiti za bilo što i da tada ne postoji mogućnost namjenskog korištenja isplaćenih sredstava, navodi Novi List.

Na ovu je izjavu reagirala i Blažević koja je rekla:

– Kako će to umirovljenici potrošiti, da li na podmirenje režija, kupnju živežnih namirnica ili nečeg trećeg, na njima je da odluče, otkrila je općinska vijećnica. Ipak, s obzirom na okolnosti, umirovljenici neće imati ove slatke brige jer je amandman, nažalost, odbijen.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap